SENTIMENT FALLER

Voldria explicar en aquestes línies, no sols el sentiment com a fallera davant la situació que estem vivint, sinó també el sentiment com a germana.
Per a mi les falles són moltes coses i no trobe una sola paraula que descriga el que sent quan em parlen d’elles, podria dir que les falles són, emocions, moments, família, pólvora, germanor, març…

Tire molt de menys els sopars dels divendres i els menjars dels diumenges en el casal, però sense dubte el que més trobe a faltar és veure a totes aqueixes persones que remen contra vent i marea, que remen per Baix la Mar.

Jo com a fallera major infantil de Baix la Mar 2015 i fallera major infantil de Dénia 2016, em pregunte, què sentirà una fallera major quan li arrabassen les seues falles, per desgràcia, m’ha tocat viure aquest moment molt de prop i sé de primera mà la tristesa i impotència que se sent, pense en els milers de moments inoblidables que m’han regalat les falles i no se’m trau del cap la meua germana i tots els càrrecs que igual que ella, continuen esperant el dia en què puguen plantar el monument que amb tant de treball i dedicació s’han guanyat i portar el 19 de març el ram que amb tanta emoció li entreguem a la Mare de Déu.

Recorde el dia en què li vam dir a la meua germana que no podria celebrar les seues falles, les falles que amb tanta il·lusió esperava, eren tot plors i milers de preguntes que ningú podia respondre i hui dia encara no ens han resolt, la que més repetia era: quan podré celebrar-les? I sempre rebia la mateixa resposta: quan es puga. Va començar sent març de 2021, però ningú imaginava que això anava a durar tant, i ara una possible resposta és setembre, resposta que ni ella ni jo acceptem, març és el nostre mes, el mes dels fallers i falleres.

No ens imaginem unes falles al setembre, setembre no ens representa, necessitem les nostres falles al març marcant l’inici de la primavera, el final d’un any ple de treball i il·lusió i el principi de somnis que floreixen igual que les flors, sense oblidar-me dels actes que li segueixen, com el dia del faller o carrosses.

Les falles del 2020 prompte arribaran a la seua fi, espere veure-us a tots el març de 2022 i poder gaudir tots junts com sempre.


Alejandra Pastor Gavilá.