PRESENTACIÓ DE LES REPRESENTANTS PER A LES FALLES DE DÉNIA 2023

Les representants de les falles de Dénia 2023 van desfilar vestides de valencianes aquest divendres 6 de maig a L ́Androna Multiespai on van rebre tot el suport del món faller de la ciutat. Durant la seua desfilada, se ́ls ha anat presentant perquè tots els presents poguessin conèixer una miqueta més sobre elles:


Aida Gavilà, de la Falla Paris Pedrera, com saben, és l ́única candidata que s ́ha presentat a Fallera Major de la ciutat. Pertany a aquest districte des que tenia 2 anys. En 2007 va ser Fallera Major Infantil, i màxima representant del seu districte entre
2020-22, i durant dos anys va estar al capdavant de les xarxes socials.


Als seus 22 anys, estudia Tècnic en Integració Social a la població veïna de Benissa. Entre els principals motius que li van portar a presentar-se al càrrec, Aida considera que ser Fallera Major de Dénia és el “somni de qualsevol fallera, l ́orgull de viure aquesta experiència i en primera persona les festes i tradicions”.

Precisament, per a Aida les festes josefines són “cultura, tradició i unió, la de la germanor de totes les falles durant tot l ́any i les setmanes de festa”. Entre els seus actes preferits, assenyala tot el que envolta aquest món, quedant-se amb la presentació i l ́ofrena a la verge.


Nerea Gamero, de la Falla Saladar i Salomé García, de la Falla Diana, accedeixen directament a la Cort d ́Honor.
Nerea porta des que va nàixer dins la seua falla, ha sigut Fallera Major Infantil en 2015 i un any després va ser Cort d ́Honor d ́Alejandra Pastor. Conta que durant aquest any en la Junta Local Fallera (2016) va gaudir molt, motiu pel qual ha decidit “tornar a accedir, en veure que tampoc es presentava ningú” i poder continuar representant a la seua ciutat. Els seus actes preferits son l ́entrega de premis i la cremà.


I quatre són les xiquetes que opten a ser triades Fallera Major Infantil de Dénia 2023.


Alma Contrí, de la Falla Diana, té 11 anys, i estudia 5è de primària en el CEIP Sanchis Guarner d ́Ondara. Juga a pilota valenciana i toca el clarinet. Alma és fallera des que tenia 3 anys, i el que més li agrada de les festes són la plantà i tirar coets. S ́ha presentat per a complir el seu somni de representar a Dénia i estar un any més amb les seues amigues.


Noa Dacosta, de la Falla Oeste, té 13 anys, i estudia 2o d ́ESO en el Lady Elisabeth School de Xàbia. Li agrada ballar, el teatre i muntar a cavall. És fallera “de tota la vida”, als tres anys pertanyia a Baix la Mar, falla de la qual és la seua familia, però als 7 anys va passar al districte vaquer. El que més li agrada de les falles són les carrosses, les cercaviles i l ́ofrena de flors.

Paula Pastor, de la Falla Baix la Mar, té 12 anys i cursa 6è de primària al col·legi Carmelites. Li agrada ballar, escoltar música, eixir amb els seus amics, i de major li agradaria ser cirurgiana plàstica. És fallera de naixement, i entre els motius pels quals s ́ha presentat assenyala l ́orgull i el somni de representar a Dénia per tota la Comunitat Valenciana.


I per últim, Laia Miñana, de la Falla Darrere del Castell, té 10 anys i estudia 5è de primària en el col·legi Montgó. Li agrada ballar i cuinar, de fet, ha participat durant dos anys en el campament d ́estiu de MasterChef Junior. Es fallera des que naixer i amb un any i mig va viur la seua primera ofrena de flors de mà d ́una amiga de la seua mare. Precisament, l ́ofrena i l’entrega de premis, són els seus actes favorits de les festes.


Comença el compte enrere per a la cridà a les noves falleres majors de Dénia el pròxim dissabte 14 de maig, posterior acte de nomenament i imposició de bandes en els soportals del Molt Il·lustre Ajuntament.