GENERACIONS D' AHIR I HUI

El meu camí en el món de les falles, es va iniciar l’any 1987, amb la presidència de Gregori Selles, i d’aquells primers anys, voldria destacar la generació de gent que estava al capdavant de la mateixa. Gent que amb les seues diferències i afinitats, i també les seues discussions, duien avant els exercicis. Gent com Ramis, Soliveres, Poté, Miguel, Joan Felip, Chapa i altres, que envoltats per una nombrosa comissió de fallers i falleres, va donar un impuls important des dels inicis de la dècada dels vuitanta. En eixos anys es va parir la idea de tindre el casal en propietat, donant una nova espenta a una comissió en constant creixement. El més normal en eixa època era tindre els casals en locals de lloguer, el més prop possible de la ubicació del monument. Va sortir l’oportunitat d’assolir la compra d’un local molt ben situat, en el mateix carrer Pont, l’antiga sabateria Melchoret.
Després de la corresponent reforma, el casal va ser inaugurat el 7 de març de 1992 amb un gran acte amb l’assistència d’autoritats, les FFMM de Dénia, la comissió i amics. Aquest esdeveniment, molt important, es pot considerar la llavor que anys després esdevindria en una gran font d’ingressos, sobretot amb la reforma de l’any 2015, que va unir els dos locals, guanyant en aforament i comoditats.
Cal destacar també, durant eixe període, el naixement de molt xiquets, una nova generació de fallers, que sense cap dubte, han mamat ADN Baix la Mar des de ben menuts. Hui en dia, Miguel, Anna, Ivan, Laura, Patri, Nuria i altres ja han ocupat i ocupen, llocs de responsabilitat dins l’executiva de la falla. En aquest moment, que pot ser un dels pitjors que ha viscut la nostra estimada festa, les decisions del present deuen estar guiades mirant el futur de l’entitat i la seua viabilitat.
Salva Llorens Fornés