EXPOSICIÓ, CONCERT I HOMENATGE A LES CARROSSES DE DÉNIA PER A NO OBLIDAR LA IMPORTÀNCIA DE LES FALLES EN UNES FESTE QUE ENCARA NO PODEN SER

La Junta Local Fallera, amb l’objectiu de tenir present a les falles en una setmana tan important per al col·lectiu com la de la Santíssima Sang de Dénia, de la que formen part molt activa, ha programat una sèrie d’actes commemoratius per a mantenir viva la flama fallera i festera en uns dies tan importants per als deniers i les denieres. 

Complint amb les mesures de sanitat exigides, el dilluns dia 5 s’inaugurarà, a l’espai Ale-Hop de Fora Mur, l’exposició “Carrosses de Dénia. La Batalla de flors. De 1903 fins a la actualitat”. Es tracta d’una mostra coordinada pel Col·lectiu d’Estudis Fallers de Dénia, encarregat de la delegació de cultura de la Junta Local Fallera. L’exposició comptarà amb fotografies històriques i mostres dels materials que s’utilitzen per a la creació de les carrosses de Dénia. Es podrà visitar, de manera gratuïta, fins el diumenge 11 d’abril. 

El dimarts dia 6 de juliol, quan tradicionalment es celebraria el Dia del Faller, tindrà lloc el concert de Christian Penalba a l’auditori del Centre Social. El cantautor de l’Alcúdia presentarà el seu nou disc “Canvis”, amb un repertori  format per cant d’estil, jotes, fandangos, seguidilles, bolero i malaguenya, i recorre el País Valencià de nord a sud, però també entra en terres castellanes i murcianes. L’entrada es gratuïta però es necessària inscripció mitjançant l’enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdC3EkdfMG_74x-lK7gwy3udK_J8etLJaBnu-sj8apyPhK3Dw/viewform

Els actes finalitzaran el divendres, 9 de juliol, amb un acte homenatge als artistes carrossers de la història de les falles de Dénia. Serà a les 19:30 hores en el Centre Social, amb entrada gratuïta però també amb inscripció a través de https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9nfT6tMnW0wqEW8g031kRpM66yzitw63xlsXO8zCXDEieBA/viewform

El president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha destacat que històricament, les falles de Dénia ocupen un lloc fonamental en el programa de festes de la Santíssima Sang. En primer lloc, amb la celebració del Dia del Faller, en el que les comissions ixen al carrer des de primera hora del matí amb la musica i les cucanyes per a després participar en el concurs de paelles del carrer Marqués de Campo i acabar la jornada amb l’acte d’intercanvi de  de bastons entre els presidents; i finalment amb la gran desfilada de carrosses que tradicionalment recorre els carrers del centre de Dénia el segon dissabte de la setmana festera, convertint-se en un dels dies grans de les festes de Dénia. “Tot això tornarà, però ara és el moment d’actuar amb coneixement i reivindicar el paper dels fallers i falleres de Dénia en la seua setmana gran festera”, ha dit Bertomeu.