LA JUNTA LOCAL FALLERA PRESENTA
EL PROGRAMA DE FALLES DE DÉNIA 2022

El president de la Junta Local Fallera de Dénia, Jaume Bertomeu, acompanyat per l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el regidor de festes, Óscar Mengual, han presentat aquest dijous el programa oficial de les falles de Dénia 2022, un programa adaptat a les circumstàncies actuals,  però ple d’il·lusió i ganes de seguir treballant per la festa. 

Aquest cap de setmana la música tornarà a eixir als carrers de la ciutat. Divendres i dissabte les falles recorreran Dénia, districte a districte, per a gaudir dels casals engalanats i dels bàndols preparats per les comissions falleres. 

El mes de febrer continuarà amb la inauguració de l’exposició del Ninot el dissabte 19, una mostra que enguany es podrà visitar en la rehabilitada Casa de la Marquesa Valero de Palma. Bertomeu va afirmar que «per al món faller és un orgull que una casa amb tanta història aculla l’art efímer dels ninots». La mostra es podrà visitar fins al 12 de març, de dimarts a diumenge, en horari d’apertura del museu. 

A continuació es celebrarà a la sala Jauja la Gala fallera amb el lliurament del distintiu de fallers exemplars 2022, a Jose Maria Chornet Adsuar, Sisco Perles Caudeli i Jose Navarro García, i de les recompenses de la JLF. El cap de setmana finalitzarà amb la Gala Fallera Infantil que es celebrarà el diumenge dia 20. 

Les falles són cultura, i per això enguany s’ha inclós en el programa la presentació del bolero «Dianium», a càrrec de Dianum Dansa, el divendres 25 de febrer. 

Al dia següent, dissante 26 de febrer, les nostres falleres majors, Safir Malonda i Martina Gimeno, pronunciaran la seua crida al món faller des del balcó de l’Ajuntament. A continuació es celebrarà  en la carpa de Torrecremada el Sopar de Germanor. 

Tant al Sopar de Germanor com al Sopar de Gala, els assistents hauràn de presentar el Passaport Covid, i s’han preparat taules de 10 persones per a garantir les mesures de seguretat sanitàries. 

Ja amb l’arribada del mes de març, les falles començaran a plantar els seus monuments des de l’11 de març per a gaudir de la setmana fallera amb intensitat. El programa dels dies de falles segueix la linea dels anys anteriors en quant a actes i horaris. 
Enguany, a més dels premis de les falles 2022, els més menuts de Dénia tindran també la paraula: es suma el premi que el Consell de la Infància de Dénia atorgarà a la que falla infantil que més els agrade.

El president de la Junta Local Fallera recorda que «sabem que han sigut molts anys d’espera, però el col·lectiu faller de Dénia està preparat per a que la ciutat gaudisca d’unes festes històriques»

«Vull agraïr el recolzament de l’Ajuntament de Dénia, forces de seguretat, bombers, Protecció Civil, Creu Roja, voluntariat i les entitats públiques i privades la seua col·laboració en l’engrandiment de la festa fallera en la nostra ciutat. Aixó com el treball incansable de les comissions falleres. Entre totes i tots hem aconseguit que les falles de 2022 siguen una realitat», va concloure el president.

Descarrega el programa de Falles