NOTÍCIES

corpus

CORPUS CHRISTI DÉNIA

Aquest diumenge 2 de juny, Dénia ha estat testimoni del retorn d´una de les seues celebracions religioses més emblemàtiques. El Corpus Christi, una cita arrelada en la història de la ciutat des de l´Edat Mitjana, ha tornat amb la seua grandesa, transformant els carrers en una escenari viu de la nostra cultura perdurable.

A la processó, la qual ha començat a la parròquia de Nostra Senyora de l´Assumpció i ha finalitzat a l´esglesia de Sant Miquel, hi han assistit les Falleres Majors de Dénia 2025, Laura Ramón i Carla Puerto i les seues Corts d´Honor de les, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

2/06/2024

sanvi1

GALA D'ELECCIÓ DE LES BELLESES DEL FOC ADULTA E INFANTIL I DAMES D'HONOR 2024

El passat dissabte 1 de juny, les Falleres Majors de Dénia 2025, Laura Ramón i Carla Puerto, acompanyades per la delegada de Junta Local Fallera, Marah Gamero, convidats per la  Federación de Hogueras y Barracas de Sant Vicents del Raspeig, van assistir al solar de Marialice on va tindre lloc la gala de l´elecció de les Belleas del Foc i Dames d´honor 2024.

1/06/2024

jumilla

PRESENTACIÓ VENDIMIADORS MAJORS E INFANTILS 2024 DE JUMILLA

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Laura Ramón i Carla Puerto, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a l´acte de presentació, al teatre Vico de Jumilla, dels vendimiadors majors e infantils 2024, on els han donat l´enhorabona per representar al col·lectiu en el seu 51 aniversari, a Ismael Chavaloy, Maria José Pérez, José María Fernández  i Rocio Mariscal.

26/05/2024

INDUMENTARIA OFICIAL

INDUMENTÀRIA OFICIAL

Les Falleres Majors de Dénia, Laura Ramón i Carla Puerto, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han visitat aquesta setmana les instal·lacions de Vives i Marí per a elegir el color dels seus vestits oficials, que estrenaran al mes de setembre en les seues presentacions.

Laura i Carla van coincidir amb Juan Martí, de Martí Indumentària, empresa encarregada de la indumentària de les màximes representants de les Falles de Dénia 2025.

21/05/2024

YECLA

CARROSSES A YECLA

Aquest dissabte 18 de maig, un dia després de producir-se la telefonada a les noves Falleres Majors de Dénia, i amb els nervis aparcats, Laura Ramón i Carla Puerto, Falleres Majors de Dénia 2025, es van traslladar fins a Yecla, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu per tal de gaudir de les carrosses.


A partir de les cinc de la tarda, va començar la Cavalcada de Carrosses, l’acte central de les Festes de Sant Isidre i per al qual les Penyes han estat treballant intensament els mesos previs. Les milers de persones, tant de Yecla com de fora de la ciutat que sortiran al carrer per a gaudir d’aquesta acolorida desfilada podran admirar enguany un total de 53 carrosses, 28 infantils i 25 adultes, que es repartiran un total de 15.350 euros en premis, entre totes dues categories. 7.200 euros seran per a les carrosses adultes i 8.150 per a les infantils. 

En la tribuna a més de l’Ajuntament de Yecla al complet i representants del Govern regional i dels principals partits polítics, es va comptar amb delegacions convidades per la Federació de les Festes de Múrcia, Jumilla, el Pinós, Petrer, Elda, Sant Joan i Dénia (Alacant).

18/05/2024

FALLERES MAJORS DE DENIA 2025

CARLA PUERTO PLÀ I LAURA RAMÓN CANDEL, FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2025

Les falles de Dénia ja tenen màximes representants. La senyoreta Carla Puerto Plà i la xiqueta Laura Ramón Candel són les noves falleres majors de la ciutat per a l’exercici 2024-2025. Una cridada telefònica els ha canviat la vida: la de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, en la nit del 17 de maig de 2024, anunciant que són elles les elegides per les falles de Dénia.

Durant una hora, els i les delegades de les falles de Dénia amb dret a vot el van exercir a la sala de plens de l’Ajuntament de Dénia. Una vegada tancades les votacions i recomptades les paperetes, va arribar el moment d’anunciar el nom de les més votades. 

Laura Ramón Candel, fallera major infantil de Dénia 2025

En primer lloc, l’alcalde va cridar a la nova fallera major infantil de Dénia, la xiqueta Laura Ramón Candel. Té 9 anys, pertany a la falla París Pedrera i actualment estudia 4º de primària. En el moment de la telefonada, Laura estava acompanyada per la seua família, amb l’emoció a flor de pell i sense creure’s ben bé que era ella l’elegida. De major vol ser jutge, i de les falles gaudeix especialment la crida i l’ofrena. 

Acompanyen a Laura en la seua cort d’honor les xiquetes Alma Cholbi, Blanca Cholbi, Ainhoa García de la Reina, María García de la Reina, Alejandra Giménez, Helena Gómez, María Lobo, Elena Mañas, i Claudia Ramis Baeza.

Carla Puerto Plà, fallera major de Dénia 2025

La nova fallera major de Dénia té 21 anys, ve de la falla Port Rotes, comissió a la que pertany des de que va arribar de Rúsia amb pocs mesos, i va rebre la telefonada de l’alcalde a sa casa, junt amb la seua família, i la sorpresa de la seua germana, vinguda des d’Estats Units. Ha estudiat un curs de disseny gràfic i vol formar-se en educació infantil. 

Carla anava vestida amb un vestit de valenciana elaborat fa més de 30 anys amb una tela duta des de Roma per a confeccionar el vestit que va lluir sa mare en aquell moment, una indumentària especial per a un dia inoblidable. 

Carla Puerto estarà acompanyada per Ángela Castillo, Isabel Comes i Sandra Olmeda, components de la seua cort d’honor. 

Tant les falleres majors de Dénia com les seues corts d’honor van ser rebudes a les escales de l’Ajuntament pel món faller. Davant d’elles i ells van rebre les seues bandes i, Carla i Laura, els diplomes que acrediten que són les màximes representants de les falles de Dénia per a 2025.

La seua agenda ja ha començat. Hui dissabte gaudiran de les festes de Yecla (Múrcia), on participaran en la Cabalgata de Carrozas de les festes en honor a San Isidro.

17/05/2024

CONVIVENCIA

CONVIVÈNCIA A GANDIA (VALENCIA)

Aquest cap de setmana, les candidates a Falleres Majors de Dénia 2025, acompanyades pels delegats de l´assemblea, presidents de les comissions  i membres de Junta Local Fallera, han assistit a la convivència que s´ha celebrat a la ciutat de Gandia, on han pogut conèixer de primera mà el museu faller i han fet un recorregut guiat pel Palau Ducal dels Borja.

11/05/2024

CANDIDATAS

PRESENTACIÓ DE CANDIDATES A FALLERA MAJOR DE DÉNIA 2025

El passat divendres va tindre lloc a la Sala Multiespai l´Androna la presentació de les candidates a Fallera Major de Dénia 2025, on es van presentar:

Xiquetes: Maria i Ainhoa García de la Reina Far (Falla Les Roques)

Xiqueta: Alejandra Giménez Escrich (Falla Campaments)

Xiqueta: Helena Gómez Ivanova (Falla Darrere del Castell)

Xiqueta: Claudia Ramis Baeza (Falla Baix la Mar)

Xiqueta: Laura Ramón Candel (Falla Paris Pedrera)

Xiqueta: Elena Mañas López (Falla Nou Camp Roig)

Xiqueta: Maria Lobo Ribes (Falla Diana)

Xiquetes: Alma i Blanca Cholbi Ivars (Falla Saladar)

Senyoreta: Isabel Comes Guardiola (Falla Baix la Mar)

Senyoreta: Ángela Castillo Llull (Falla Oeste)

Senyoreta: Sandra Olmeda Durá (Falla Saladar)

Senyoreta: Carla Puerto Pla (Falla Port Rotes)

10/05/2024

Ainhoa i Maria Garcia de la Reina Far

CANDIDATES A FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2025

Una vegada finalitzat el termini d’admissió de candidatures per a Falleres Majors de Dénia 2025, les senyoretes que opten a Fallera Major de Dénia són:

-Srta Ángela Castillo Llull (Falla Oeste)
-Srta Isabel Comes Guardiola (Falla Baix la Mar)
-Sra Sandra Olmeda Durá (Falla Saladar)
-Srta Carla Puerto Pla (Falla Port Rotes)

Per la seua banda, les candidates a Fallera Major Infantil de Dénia són:

-Xiquetes Alma i Blanca Cholbi Ivars (Falla Saladar)
-Xiquetes Ainhoa i Maria Garcia de la Reina Far (Falla Les Roques)
-Xiqueta Alejandra Giménez Escrich (Falla Campaments)
-Xiqueta Helena Gómez Ivanova (Falla Darrere del Castell)
-Xiqueta Maria Lobo Ribes (Falla Diana)
-Xiqueta Elena Mañas López (Falla Nou Camp Roig)
-Xiqueta Claudia Ramis Baeza (Falla Baix la Mar)
-Xiqueta Laura Ramón Candel (Falla París Pedrera)

El pròxim 17 de maig es procedirà a l’elecció de les Falleres Majors de Dénia 2025 i les seues corts d’honor i el seu nomenament a  l’Ajuntament de Dénia.

14/04/2024

FALLES 2024

FALLAS 2024

En la setmana gran de les festes josefines, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d´Honor, han tingut una agenda molt concorreguda. Han visitat centres d´educació infantil, la comissaria de la policia local de Dénia, la residència de San Llúcia, el Mercat Municipal i han rebut a turistes i visitants des de l´oficina de turisme. 

El diumenge va ser un dels dies més emocionants, on es van lliurar des del saló de plens de l´Ajuntament de la ciutat, els premis a les falles. Al migdia, els més xicotets van ser els protagonistes, i a la nit, va ser el torn dels adults. Aquest dia, la plaça de la Constitució de Dénia va estar de gom a gom, on l´emoció i els sentiments afloraven en tots els cors fallers.

Dilluns, va ser un dia més tranquil però no menys important, ja que es va dur a terme la segona part de les pleitesies a la resta de falles que el dia anterior no es van fer. 

A més, al migdia vam compartir una estona amb representants polítics i treballadors de l´Ajuntament de Dénia. I per finalitzar, va tindre lloc a la plaça Jaume I, la mascletà nocturna disparada per la pirotècnia Vulcano, on el cel de la ciutat es va il·luminar de tots els colors dels focs d´artifici.

Per acabar, el Dia de Sant Josep, les Falleres Majors de Dénia i les seues Corts d´Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i membres de Junta Local Fallera, van assistir a la tradicional missa duta a terme a l´esglesia de l´Asssumpció de Dénia. 

Tot seguit, es va dur a terme la tradicional Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats.

A la vesprada, es van rebre als nous màxims càrrecs de les Falles 2025 als baixos de l´Ajuntament, i finalitzada aquesta recepció, es va procedir a l´inici de la cremà dels monuments infantils i grans de les falles de Dénia.

19/03/2024

SEGWAY

VISITA ALS DISTRICTES EN SEGWAY

Aquest passat dimecres, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, així com la Cort d’Honor i membres de Junta Local Fallera han fet una visita als diferents districtes fallers amb els patinets i segways patrocinats per l’equip de Dénia Experience.

13/03/2024

visita a valencia

VISITA A VALÈNCIA

Aquest divendres, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i el president de la Generalitat Valencia, Carlos Mazón, han acudit fins la plaça de l´ajuntament de València per tal de gaudir de la tradicional mascletà des de l´edifici de Correus, recentment adquirit per la Generalitat Valenciana.

8/03/2024

dia de la dona

DIA DONA

El passat divendres 8 de març, Aixa Malonda, Cort d´Honor de la Fallera Major de Dénia acompanyada  pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han assistit a l´acte institucional pel dia de la dona organitzar per l´Ajuntament de Dénia a la Plaça del Consell.

Tant la Fallera Major de Dénia com la seua cort d´honor considera que “el huit de març és un dia molt especial a la nostra ciutat, no sols pel caràcter reivindicatiu present en esta data, sinó perquè adquireix també exie caràcter festiu propi de la nostra festa”.

8/03/2024

balcon valencia

VISITA A VALÈNCIA

Aquest dimarts, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han acudit fins la plaça de l´ajuntament de València per tal de pujar al balcó de l´ajuntament i  de gaudir de la tradicional mascletà des de l ´edifici del consistori.

5/03/2024

bandera oeste

BANDERA DE L'OESTE

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d´Honor, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han participat en l´acte que la falla Oeste organitza per tal de celebrar els 51 anys de la seua bandera.

A l´acabar l´acte van disparar una traca a l´avinguda Campo Torres.

3/03/2024

concierto banda

CONCERT DEL SALADAR

El passat diumenge, Aroa Ferrer i Gema Gómez, Corts d´Honor de les Falleres Majors de Dénia, acompanyades per la delegada de corts de Junta Local Fallera, Marah Gamero, han assistit al tradicional concert de l´agrupació artística musical de Dénia organitzat per la Falla Saladar.

3/03/2024

DINAR DE GERMANOR

DINAR DE GERMANOR 2024

Aquest dissabte ha tingut lloc el dinar de Germanor de les Falles de Dénia. Encara que estava previst, en un principi, que se celebrara el dissabte 24 de febrer, la Junta Local Fallera va prendre la decisió d’ajornar-ho a causa del duel decretat en tota la Comunitat per la tragèdia de l’incendi de València.


A Torrecremada, aquesta vegada al migdia i sense carpa, centenars de fallers i falleres han gaudit aquest dissabte de l’últim gran esdeveniment abans que els monuments comencin a aixecar-se al llarg de Dénia. A més, com en cada Germanor, s’ha aprofitat per a revelar els primers premis de les Falles 2024, els quals s’han repartit de la manera següent:


-Millor Ban Faller: París-Pedrera
-Millor Aparador Infantil: Centre
-Millor Mantenidor Infantil: Baix la Mar
-Millors Presentadors Infantils: tercer falla Centre, segon falla Campaments i primer falla Baix la Mar
-Millor Presentació Infantil: tercer premi falla Centre, segon falla Campaments i primer falla Baix la Mar
-Millor Aparador: Oeste
-Millor Mantenidor: Diana
-Millors Presentadors: tercer premi falla Campaments, segon falla Oeste i primer falla Baix la Mar
-Millors Presentacions: tercer premio falla Diana, segon falla Oeste i primer falla Baix la Mar

2/03/2024

donacio sang

LES FALLES FAN UNA CRIDA A LA SOLIDARITAT EN UNA NOVA DONACIÓ DE SANG

Un any més, les falles de Dénia volen ser una plataforma solidària en els dies previs a la festa gran. El passat divendres, 1 de març, va tornar la donació de sang fallera, una cita amb la generositat que, durant tot el dia, espera arreplegar un bon nombre d’unitats de sang. 

Totes aquelles persones que vullgueren participar hauran d’anar a Llunàtics en horari de  9:30 a 13:30 i de 16:45 a 20:30. 

Les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, han assistit a la donació de sang que s´ha dut a terme a la Sala Polivalent de Llunátics.

1/03/2024

FB_IMG_1708763872663

COMUNICAT JUNTA LOCAL FALLERA DE DÉNIA

La Junta Local Fallera de Dénia es suma a les mostres de condol i solidaritat per la tragèdia viscuda al l’incendi del barri de Campanar en València, on el foc va mostrar ahir la seua pitjor cara.  

Atenent a la declaració del dol oficial decretat per la Generalitat Valenciana, es trasllada el Dinar de Germanor previst per a aquest dissabte, 24 de febrer, al próxim dissabte, 2 de març, tal i com han fet altres juntes locals de poblacions valencianes amb els seus actes programats. 

Els nostres pensaments estàn amb les persones afectades, les víctimes i les seues famílies, i amb les forces de seguretat que continuen treballant al lloc del succés.

23/02/2024

crida

EMOCIONS A FLOR DE PELL EN EL PRIMER GRAN CAP DE SETMANA DE LES FALLES DE DÉNIA 2024

Un any més, les falles de Dénia volen ser una plataforma solidària en els dies previs a la festa gran. El passat divendres, 1 de març, va tornar la donació de sang fallera, una cita amb la generositat que, durant tot el dia, espera arreplegar un bon nombre d’unitats de sang. 

Totes aquelles persones que vullgueren participar hauran d’anar a Llunàtics en horari de  9:30 a 13:30 i de 16:45 a 20:30. 

Les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, han assistit a la donació de sang que s´ha dut a terme a la Sala Polivalent de Llunátics.

17/02/2024

presentació diana 2024

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ FALLERA MAJOR DE LA FALLA DIANA

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Irina Lucas Bertomeu, Fallera Major de la Falla Diana 2024 junt a la seu president, Carlos Marsal.

9/02/2024

presentación inf diana

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA DIANA

Aquest cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de María Lobo Ribes, Fallera Major Infantil de la Falla Dianba 2024 junt a la seu president, Alex Gimeno.

4/02/2024

exposición casa cultura

EXPOSICIÓ ''EL TITI''

El passat dissabte a la Sala d´Exposicions de la Casa de la Cultura de Dénia es va inaugurar l´exposició que la Falla Nou Camp Roig va organitzar sobre la figura de l´artista valencià Rafael Conde “el Titi”. Cal remarcar que la igualtat i la diversitat s´ha de defensar de manera transversal, des dels diferents àmbits socials i amb la implicació dedicada de totes i tots.

Les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, junt a les seues corts d´honor van voler recolzar aquesta tasca i per això van visitar l´exposició acompanyades de la Delegada de Cort d´Honor, Pepa Catalá.

3/02/2024

Presentación saladar

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ FALLERA MAJOR DE LA FALLA SALADAR

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Clara Santacreu, Fallera Major de la Falla Saladar 2024 junt a la seu president, Quique Arbona.

2/02/2024

jocs fallers 2024

JOCS FALLERS

A la vesprada del passat dissabte, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d´Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van donar per inaugurats els tradicionals Jocs Fallers 2024, que es disputaran en una única jornada.

La Sala Polivalent de Llunàtics ha estat el lloc triat per a acollir les partides de parxís, cau, dominó, dards, xinxó, entre altres disciplines. Allí es van donar cita els càrrecs 2024 i la directiva de la Junta Local Fallera per a donar principi a aquests jocs, que reuneixen fallers i falleres com a preludi dels actes grans de les falles.

27/01/2024

fallera mayor de valencia

EXALTACIÓ I PRESENTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE VALENCIA 2024

Aquest passat divendres es va dur a terme l´acte de presentació i exaltació de la Fallera Major de Valencia, acte que torna al seu escenari de les últimes dècades, el Palau de la Música. Marta Lozano, serà l’encarregada del discurs de María Estela Arlandis.

Des del seu domicili es va desplaçar fins a l’Ajuntament per a pujar en els cotxes antics que les van desplaçar fins al Palau de la Música, junt a la seua cort d´honor.

A l´acte va estar present la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, els cuals van felicitar a la màxima representant de la festa valenciana per al present exercici.

26/01/2024

fitur 2024-2

FITUR 2024

La setmana passada, va tindre lloc a Madrid FITUR, la fira més important per a promocionar el turisme del país. Fins a IFEMA es van traslladar les Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.


A més de visitar diversos expositors, la delegació fallera també va ser present durant la visita que van realitzar diversos càrrecs polítics a la zona de la Comunitat Valenciana com va ser el cas del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, de la consellera de Turisme, Nuria Montes i del president de la Diputació d´Alacant, Toni Pérez.


La participació de les Falles de Dénia en Fitur ve a sumar-se a les accions de promoció turística de les festes josefinas realitzades per JLF i l’Ajuntament per a mostrar el potencial i convidar als visitants a conèixer i descobrir les falles de Dénia, declarades Be d´Interes Cultural Inmaterial per la UNESCO.

25/01/2024

Pregoner i cartell de les falles de Dénia 2024

SERGIO AVARGUES, DE LA FALLA SALADAR, PREGONER DE LES FALLES DE DÉNIA 2023

El faller del Saladar Sergio Avargues serà el pregoner de les falles de Dénia 2024. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, en l’acte de presentació del cartell de les festes josefines. 

Sergio Avargues va començar la seua trajectòria fallera a l’any 1993 a la falla Baix la Mar, i des de 1996 forma part de la comissió del Saladar. Sempre ha tingut una passió profunda pel món de les falles, especialment per les carrosses i les presentacions, que considera, junt a la pròpia falla, la part més artística de la festa. Tant és així que enguany va ser l’encarregat de la presentació de Candela Marco, fallera major infantil de Dénia, i la seua cort d’honor. 

El pregoner participa activament en la creació de llibrets de falla, que considera “una àrea en la qual el nostre poble ha millorat notablement, però encara necessitem una aposta més ferma per part de les comissions falleres pel que fa a aquesta publicació”. 

Davant el repte de dirigir-se al món faller el pròxim 17 de febrer, Sergio afirma que “m’agradaria realitzar un prego tradicional, on puga expressar i reivindicar els nous temps que vivim i que ens esperen. Vull que fem entre totes i tots d’aquesta edició de les Falles de Dénia la millor fins ara”. Tanmateix, el pregoner creu “en la necessitat d’una aposta decididament renovadora de l’estètica i dels projectes que es planten als carrers durant els mesos de març. Les Falles, a la meua manera de veure-ho, haurien de ser contemporànies als temps actuals, amb una visió crítica, local i accessible a tota la ciutadania”

El cartell, obra de Jaume Mora

El nom del pregoner de les falles de Dénia s’ha donar a conèixer durant la presentació de la imatge de les festes, que seran il·lustrades amb un cartell creat per Jaume Mora, que recull els elements més reconeixibles de la festa fallera.

23/01/2024

Presen inf oeste

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA OESTE

Aquest cap de setmana, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Júlia García Gutiérrez, Fallera Major Infantil de la Falla Oeste 2024 junt a la seu president, Javier Jiménez.

21/01/2024

Sopar de gala Falla Darrere del castell

SOPAR DE GALA FALLA DARRERE DEL CASTELL

Aquest passat dissabte va tindre lloc al Real Club Nàutic de Dénia el tradicional sopar de gala de la Falla Darrere del Castell al qual van assistir les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu. 

En aquesta vetlada es fa entrega del títol a faller exemplar intern, que aquest any la guardonada ha sigut la Fallera Major de Dénia 2022, Safir Malonda.

20/01/2024

Presentación oeste grande

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA OESTE

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, i la seua Cort d´Honor acompanyada pel president de Junta Local Fallera, ha assistit a la presentació i exaltació de Àngela Castillo Llull, Fallera Major de la Falla Oeste 2024 junt al seu president, Jaime Tarín.

19/01/2024

FALLERAS EJEMPLARES DENIA 2024

ANNA SOBRECASES I CUQUI RIBES, FALLERES EXEMPLARS DE LES FALLES DE DÉNIA2024

Les falleres Anna Sobrecases, del districte Marítim Baix la Mar, i Cuqui Ribes, del districte Centro, són les falleres exemplars de les falles de Dénia 2024. Així ho va decidir el jurat, reunit el dimarts, 16 de gener, després de valorar les candidatures presentades per les comissions falleres de la ciutat. 

Anna Sobrecases Hostalrich

Fallera de Baix la Mar, Anna Sobrecases ha sigut fallera major infantil de la comissió en el seu 50 aniversari, l’exercici 1996/1997 i fallera major l’exercici 2010/2011. L’any següent, Anna va ser elegida Fallera Major de Dénia per a l’any 2012. 

Després de la seua experiència com a màxima representant de les falles de Dénia, Anna va passar a formar part de la Junta Local Fallera durant dos exercicis, al mateix temps que ostentava a la seua comissió el càrrec de delegada de protocol. 

Al 2015, va ser mantenidora de la fallera major de Baix la Mar, Laura Oltra, i presentadora de la fallera major del districte Oeste, Noelia Vargas. Gràcies a estes dos experiències, va guanyar el premi a la millor exaltació i la millor presentadora de les falles de Denia 2015, sent l’encarregada de la presentació de les falleres majors de Dénia al 2016. 

Anna ha ocupat càrrecs de vicepresidenta de Baix la Mar; delegada de protocol, encarregada del bàndol faller i, enguany per primera vegada, creadora de la exaltació de la fallera major de la comissió. 

Cuqui Ribes Fornés

A l’any 1973, Cuqui Ribes Fornés va començar a formar part de la Falla Centro, comissió de la que va ser la màxima representant a l’any 1977. Malauradament en els anys setanta del segle passat i durant almenys dues dècades més, les dones que havien exercit el càrrec de fallera major no podien continuar en la comissió. No obstant, Cuqui no va perdre mai la vinculació amb la falla en estar dins d’un grup molt alternatiu que havia nascut, precisament, per a pal·liar la discriminació femenina en el si de les comissions. Era un grup exclusivament femení, del que formaven part les dones dels fallers i algunes ex falleres i ex falleres majors. El grup s’autodenominava Les Heidis, convertit alguns anys després a Les Més Dures, un inefable grup de dones que, des de la distància, ha sabut arropar la comissió en aquells menesters que ha precisat. Aquest grup va rebre la Medalla D’or De La Falla Centro l’any 2006.

A títol personal, Cuqui va rebre la Medalla d’Or de la Falla a l’any 2000, convertint-se en la primera dona en rebre aquesta distinció. Des de 2002, Cuqui forma part de manera ininterrompuda de la falla Centro, exercint càrrecs de vicepresidenta, secretària general i vicesecretària. Durant 17 anys ha sigut l’encarregada de les crítiques de la falla.

Reconeixement del món faller

Quan el jurat va comunicar els noms de les falleres exemplars al president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, va ser ell l’encarregat d’informar a les protagonistes de la notícia. Moments després, van ser rebudes a la seu de la Junta Local Fallera pel president i el jurat. 

El dissabte, 17 de febrer, Anna i Cuqui rebran el reconeixement del món faller a la seua trajectòria en el tradicional Sopar de Gal·la de les falles de Dénia.

16/01/2024

Presentación inf Campaments

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA CAMPAMENTS

Aquest passat diumenge, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Alejandra Jiménez, Fallera Major Infantil de la Falla Campaments 2024 junt al seu president, Alex Sendín Carrasco.

14/01/2024

Presentación Campaments

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA CAMPAMENTS

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Laura Coloma, Fallera Major de la Falla Campaments 2024 junt a la seu president, Alberto García Ferrándiz.

12/01/2024

Cabalgata

ELS REIS MAGS D'ORIENT ARRIBEN AL PORT DE LA CIUTAT DE DÉNIA

En un dia màgic, els Reis Mags d’Orient han arribat al port de Dénia per a poder passar tota la vesprada amb els xiquets i xiquetes de la ciutat.

Este divendres 5 de gener, data assenyalada en els calendaris de tots els xiquets i xiquetes, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues Corts d´Honor, han tingut el privilegi de donar la benvinguda als Reis Mags d’Orient a la seua arribada al port de la Ciutat.

Després, tant les Falleres Majors de Dénia, com les Corts d’Honor, han tingut el plaer de gaudir com mai abans d’una cavalcada màgica. Després del recorregut han pogut conéixer-los de primera mà a l´escenari ubicat al carrer la Via instal·lat per l’Ajuntament, igual que la resta dels xiquets i xiquetes que han esperat amb paciència i il·lusió aquest encontre.

Una cavalcada destinada a un públic familiar que ha recorregut els carrers més céntrics de la ciutat de Dénia amb un espectacle itinerant protagonitzat pels personatges dels llibres més clàssics i actuals de la literatura infantil, a més de culminar amb els protagonistes de la nit, els Reis Mags d’Orient.

5/01/2024

Magia

SHOW MAGIA A DÉNIA

La passada setmana va tindre lloc al saló d´actes de la Casa de la Cultura de Dénia el show de màgia organitzar per la Falla Baix la Mar, a càrrec de Santi Marcilla, reconegut mac que ha participat en programes com Got Talent, entre d´altres.

A aquesta invitació va acudir les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d´Honor acompanyades de la delegada de corts.

03/01/2024

NADAL JLF 2024

BONES FESTES I FELIÇ 2024

Les Falleres Majors de Dénia al costat de la seua Cort d’Honor i Juntal Local Fallera volen desitjar-vos un bon nadal ple de salut i felicitat.

23/12/2023

torneig pilota

VII TORNEIG DE PILOTA VALENCIANA

Aquest cap de setmana es va celebrar a la nostra ciutat la final del VII Torneig de pilota valenciana Fallers de Vaqueta.

Carlet s’ha proclamat guanyadora en la modalitat galotxa del Torneig en una final emocionant. En la modalitat de raspall ha guanyat La Llosa, en la categoria infantil Xàtiva, mentre que en raspall femení el triomf ha sigut per a Sueca.

Agraïm a tots els equips per la vostra participació i a JCF per permetre’ns celebrar el torneig a Dénia.

16/12/2023

servicio responsable

PROGRAMA ''SERVICIO RESPONSABLE''

La Regidoria de Prevenció d’addiccions i la Regidoria de festes, a través de la UPCCA del Ajuntament de Dénia, amb la col·laboració de Hazkunde Prevenció, van organitzar una formació del Programa Servei Responsable, dirigida a les entitats festeres de Dénia, com són la Junta Local Fallera (Comissions Falleres), la Femmicc (Filaes de Moros i Cristians) i la Foguera de l’Hort.

Les dues sessions formatives, a les quals van acudir Mélani Ivars, regidora de Prevenció d’addiccions, i Raúl García de la Reina, regidor de Festes, van tenir lloc els passats 11 i 12 de desembre, a la Casa de la Cultura, i van acudir un total de trenta-set assistents. Els dos regidors han volgut destacar la importància de formar part d’aquest circuit saludable, que està funcionant a Dénia des del 2014.

La finalitat principal d’aquest programa, que s’imparteix a nivell nacional, és prevenir i reduir els riscos que, el consum abusiu d’alcohol i altres drogues poden produir en contextos d’oci, entre ells, les festes populars.

Les dues sessions de formació, de cinc hores de durada cadascuna, van permetre formar a representants de les diferents entitats perquè siguin referents en la dispensació responsable d’alcohol, en les pautes de reducció de riscos associats i en la projecció de protocols per a posar a marxar davant situacions que puguin sorgir en aquests contextos i així prevenir mals majors.

11/12/2023

parispe

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA PARIS PEDRERA

Aquest cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Laura Ramón Candel Fallera Major Infantil de la Falla Paris Pedrera 2024 junt a la seu president, Aritz Bertomeu Santacreu.

10/12/2023

diana

GALA 50º ANIVERSARI FALLA DIANA

El passat dissabte 9 de desembre, les Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir a la Gala commemorativa dels 50 anys de la Falla Diana on es va fer un recorregut per la seua historia fins a l´actualitat.

La falla Diana va néixer durant l’exercici faller de 1974 i 1975, plantant el seu primer monument al març de 1975. La nova comissió neix en un barri mariner, amb gent que treballava en alta mar i resideix en els dos Grups de mariners.

Entre els seus creadors estan Gabriel Perles, Salvador Ramis, Jaume Bosa, José Gimeno El Chavo, Paco Castro i Pablo Díaz, gent coneguda de la ciutat de Dénia. La zona on es planta el monument va ser, en els seus inicis, un descampat que durant l’últim terç del segle XX va evolucionar de manera ràpida al costat del barri del Saladar, entre els edificis que es travessen al carrer Pintor Llorens i l’avinguda del Marquesat.

9/12/2023

Presentación inf Darrere

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA DARRERE DEL CASTELL

Aquest cap de setmana, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Helena Gómez Ivanova, Fallera Major Infantil de la falla Darrere del Castell 2024 junt als seus presidents, Lucas i Noel Mathe Mura.

3/12/2023

baqueta

MODALITAT ''RASPALL I GALOTXA''

Aquest dissabte 2 de desembre, s’ha iniciat en el Trinquet «El Rovellet» el VII Torneig «Fallers de Vaqueta», que enfrontarà en les modalitats de raspall i galotxa, en categories masculina i femenina, tant d’adults com infantil, a fallers i falleres i que tindrà la seva continuïtat amb la fase final del dia 16 de desembre.
Les poblacions participants en aquest torneig són:
Dénia, Oliva, la Llosa, Torrent, Xàtiva, Godelleta, Alfarb, Sueca, Sollana i Carlet, a més dels equips de la Junta Central Fallera.
Les partides es disputaran en els trinquets municipals de Dénia, tant el Trinquet «Vistalegre» com en el Trinquet «El Rovellet».

2/12/2023

torro

TALLER DE TORRÓ

El nadal es a prop, i per això aquest dissabte Candela Marco, Fallera Major Infantil de Dénia, acompanyada pel delegat de comissions falleres, Toni González, ha assistit al taller de torró que la falla Centro ha organitzat al seu casal. Xiquets i xiquetes han pogut confeccionar i decorar dos tipus de torró, el primer d´ells, un clàssic de les festes nadalenques que es el torró d´ametla, i en segon lloc, han fet torró de xocolate.

2/12/2023

Presentació blm

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA BAIX LA MAR

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Isabel Comes Guardiola, Fallera Major de la Falla Baix la Mar 2024 junt al seu president, Salvador Alberola.

1/12/2023

25n

25N: DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El passat dissabte, 25 de novembre, va tindre lloc a la Plaça del Consell de Dénia, l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere. Al mateix, hi van estar presents membres de la corporació municipal, el Consell de la Dona, escolars dels diferents instituts de Dénia els quals van fer un manifest, així com entitats festeres. A la lectura del manifest hi va estar present Mar Moncho, Falera Major de Dénia 2024.

25/11/2023

Premios JoséMarsal

XLII PREMIS JOSÉ MARSAL CABALLERO

El divendres passat, el Centre Social de Dénia va acollir la gala dels Premis José Marsal Caballero. Aquest premi que atorga Cadena SER reconeix la tasca de persones, empreses i associacions de la Marina Alta en diferents ambits. 

A aquest acte va assistir Mar Moncho, Fallera Major de Dénia i Candela Marco Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyades pel president de Junta Local Fallera de Dénia, Jaume Bertomeu.

24/11/2023

Torneo

PRESENTACIÓ VII TORNEIG FALLERS DE VAQUETA

Aquest divendres es va presentar al saló de plenaris del M.I Ajuntament de Dénia, el VII Torneig de Fallers de Vaqueta el cual es celebrará a la ciutat de Dénia el proper mes de decembre a la ciutat esportiva.

Junt a les diverses juntes locals veines han estat presents les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho Roselló i Candela Marco Jiménez i les seues corts d´honor, a més de la vicepresidenta tercera i responsable de l´àrea d´organització festiva de Junta Central Fallera, Maria Jesús Andrés i membres de l´executiva.

També hi van estar present en aquest esdeveniments el Regidor de Festes, Rául García de la Reina, el Regidor d´Esports, Valentín Alcalá, i el president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

24/11/2023

Presentació Picanya

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE PICANYA

El passat cap de setmana va tindre lloc al Centre Cultural de la ciutat de Picanya, la presentació i exaltació de Irene Herreros i Cabello junt a les seues corts d´honor, com a Fallera Major Infantil de Picanya 2024.

Com cada any, tot el món faller del poble i un bon nombre de comissions dels pobles dels voltants s’aplegaran al Centre Cultural per a retre homenatge a les Falleres Majors de Picanya 2024. 

En este acte, com és tradicional, també seran presentades les falleres que formen part de les Corts d’Honor.

Laura (FM) i Irene (FMI) seran les encarregades de representar a les Falles del nostre poble en este proper any, una gran responsabilitat que, sens dubte, sabran afrontar de la millor manera.

Este acte també servirà com a acomiadament d’Esther Masegosa i Nuria Palacios que tancaran el seu temps al front de les Falles de Picanya després d’haver fet un treball magnífic.

Fins a la ciutat de Picanya es va desplaçar Luna Papio, Cort d´Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González.

19/11/2023

Presentació Roques Infantil

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA LES ROQUES

Aquest cap de setmana, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Ainhoa i Maria García de la Reina Far, Falleres Majors Infantils de la Falla Les Roques 2024 junt a la seu president, Èric Tent Llobell.

19/11/2023

VENGUT

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA PORT ROTES

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Iris Perles Vidal, Fallera Major de la Falla Port Rotes 2024 junt a la seu president, Carlos Vengut Baessa.

17/11/2023

Presentació Reina Fallera inf BORRIANA

PRESENTACIÓ DE LA REINA FALLERA INFANTIL DE BURRIANA

El passat diumenge va tindre lloc al Teatre Payà de la ciutat de Borriana, l´exaltació d´Anna Solà, Reina Fallera Major Infantil de Borriana 2024.

Anna ha rebut, de mans de l´alcalde de la ciutat, Jorge Monferrer, la banda que l´acredita com a màxima representant infantil de les falles. A més, Anna Solà ha viscut el dia abrigallada per la Cort d´Honor i Dames de la Ciutat 2024, les falleres infantils de les 18 comissions del municipi i les representants d´altres municipis.

A la ciutat de Borriana s´ha desplaçat Aroa Ferrer Moll, Cort d´Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel Delegat de Comissions i Pàgina Web de Junta Local Fallera, Toni González.

12/11/2023

Presentació Reina Fallera BORRIANA

PRESENTACIÓ DE LA REINA FALLERA DE BURRIANA

El passat dissabte va tindre lloc al Teatre Payà de la ciutat de Burriana, l´exaltació de Laia Molina Suárez, Reina Fallera Major de Burriana 2024.

Laia va rebre, de la mà de l´alcalde, Jorge Monferrer, la banda que l´acredita com a Reina Fallera, atraient les mirades de tots els allí presents i les paraules del seu mantenidor, que ha cantat totes les seues bondats. Es tracta d´un dels actes més especials i emotius del cicle faller, que s´ha pogut iniciar després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assajos.

A aquest acte s´ha desplaçat Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

11/11/2023

ALZIRA-INF

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL D'ALZIRA

El passat cap de setmana va tindre lloc al Gran Teatre d´Alzira, la presentació i exaltació d´Anna Albelda Martínez, junt a les seues corts d´honor, com a Fallera Major Infantil d´Alzira 2024 i que tindrà com a mantenidora a Nerea López Maestre, Fallera Major Infantil de València 2022.

Fins a la ciutat d´Alzira es va desplaçar Claudia Pérez, Cort d´honor de la Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel delegat de comissions falleres de Junta Local Fallera, Toni González.

5/11/2023

saladar inf

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS INFANTILS DE LA FALLA SALADAR

Aquest passat diumenge, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Alba i Blanca Cholbi Ivars, Falleres Majors Infantil de la Falla Saladar 2024 junt al seu president, Pedro Chacón Gavilá.

5/11/2023

Presentació Alzira

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR D'ALZIRA

El passat cap de setmana va tindre lloc al Gran Teatre d´Alzira, la presentació i exaltació de Zaira Cano Ull, junt a les seues corts d´honor, com a Fallera Major d´Alzira i Regina de les Festes Patronals 2024 i que tindrà com a mantenidora a Rocio Gil Uncio, Fallera Major de València 2018.

Fins a la ciutat d´Alzira es va desplaçar Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

4/11/2023

CREU-ROJA-2023

DIA DE LA BANDERITA

Un any més, les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, has participat en el Dia de la Banderita de Creu Roja. 

Durant el matí han estat demanant als vianants donatius per a aquesta organització, que ajuda cada any a milers de famílies en difícils situacions.

4/11/2023

Presentació Nou Camp Rpig

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS DE LA FALLA NOU CAMP ROIG

Aquest cap de setmana les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la presentació i exaltació de Carolina Cervera Ginestar, Fallera Major de la Falla Nou Camp Roig 2024 junt a la seu president, José Antonio Monsonis.

3/11/2023

Algemesi 2

EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS D'ALGEMESÍ

El passat cap de setmana va tindre lloc a l´auditori-teatre de la ciutat d´Algemesi, l´exaltació de Salut Oroval i Carla Carbonell junt a les seues corts d´honor, com a Falleres Majors d’Algemesi 2024.
Fins a la ciutat d´Algemesi es va desplaçar Candela Marco, Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel secretari general de Junta Local Fallera, Salva Llorens.

3/11/2023

torrent1

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE TORRENT

El passat diumenge va tindre lloc a l´auditori de la ciutat de Torrent, l´exaltació de Vega Román Montero, Fallera Major Infantil de Torrent 2024.

Així, el món faller i la societat torrentina es van congregar al matí del diumenge per a viure l´exaltació de Vega com a Fallera Major Infantil de Torrent i conèixer el seu secret millor guardat: el vestit que lluirà com a representant de les festes josefines i el que vestiran les seues corts d´honor.

A aquest acte es va traslladar Candela Marco, Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada per la delegada de Junta Local Fallera, Marah Gamero.

29/10/2023

carcaixent

EXALTACIÓ DE LA FALLERES MAJORS DE CARCAIXENT

El passat diumenge 28 d´octubre, va tindre lloc al Magatzem de Ribera de la ciutat de Carcaixent, l´exaltació de Caterina Garrigues i Laura Barrios, Falleres Majors de Carcaixent 2024.

El Magatzem de Ribera és el centre neuràlgic de les presentacions a Carcaixent i a partir d’ara acollirà les presentacions de les comissions falleres de la ciutat, catalogades com a Festa d’Interés Turístic Local. L’alcaldessa i presidenta nata de la Junta Local Fallera Carolina Almiñana ha participat activament de l’acte junt a la Regidora de Falles Amparo Esplugues.

Fins a la ciutat de Carcaixent es va desplaçar Gema Gómez i Naia Ivars, Corts d´honor de les Falleres Majors de Dénia 2024, acompanyada per la delegada de Junta Local Fallera, Marah Gamero.

28/10/2023

Presentació cacahuera2

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE TORRENT

El passat cap de setmana va tindre lloc a l´auditori de la ciutat de Torrent, l´exaltació de Maria Peris Moreno, Fallera Major de Torrent 2023.

Així, el món faller i la societat torrentina es van congregar a la vesprada del dissabte per a viure l´exaltació de Maria com a Fallera Major de Torrent i conèixer el seu secret millor guardat: el vestit que lluirà com a representant de les festes josefines i el que vestiran les seues corts d´honor. Minuts abans de començar l´acte es va realitzar una recepció prèvia per a tots els assistents, com a avantsala a una vetllada que prometia ser màgica, emotiva i molt il·lusionant.

Fins a la ciutat de Torrent es va desplaçar Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada pel vicepresident primer de Junta Local Fallera, Vicent Ivars.

28/10/2023

Festival de les Humanitats

DÉNIA FESTIVAL DE LES HUMANITATS 2023

Dénia Festival de les Humanitats torna per a convertir Dénia en l’epicentre del pensament crític. Després d’una reeixida primera edició a la tardor de 2022 i una trobada celebrada a la primavera, Dénia Festival de les Humanitats torna del 26 al 28 d’octubre de 2023 amb 12 sessions de debat i els millors ponents del panorama nacional i internacional. La trobada multidisciplinària serà, així, punt de confluència dels majors savis en àmbits com l’economia, neurociència, medicina, antropologia, filosofia, història, humanisme, ètica i cultura.

A l´inauguració d´aquest festival va assistir Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.

26/10/2023

Presentació Sueca

EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS DE SUECA

Aquest passat dilluns el saló de plens de l’Ajuntament va acollir l’acte de lliurament a les falleres majors de Sueca 2024, Ainhoa Oltra i Amanda Torremocha, de les bandes que els acrediten en el càrrec com a màximes representants de la festa fallera, així com la imposició de bandes a les seves corts d’honor.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, acompanyat de la regidor de Festes, Gema Navarro, i altres membres de la corporació, va ser l’encarregat d’imposar les bandes a cadascuna de les membres de les corts d’honor, així com de lliurar a les falleres majors les seves respectives bandes perquè les custodiïn i puguin mostrar fins dissabte 21 d’octubre, dia en què es celebra l’acte de l’Exaltació.

A aquest esdeveniment es va traslladar Candela Marco i Mar Moncho, Falleres Majors de Dénia 2024, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.

23/10/2023

concurs paelles saladar

CONCURS DE PAELLES FALLA SALADAR

El passat 21 d´octubre va tindre lloc a la Falla Saladar, com es tradició el concurs de paelles al carrer Calp, a tal acte va assistir Gema Gómez i Aroa Ferrer, Corts d´Honor de les Falleres Majors de Dénia.

21/10/2023

concurs paelles roques

CONCURS DE PAELLES FALLA LES ROQUES

El passat 21 d´octubre va tindre lloc a la Falla Les Roques el tradicional concurs de paelles al carrer Sant Narcis i Sant Francesc, a tal acte va assistir Claudia Pérez, Cort d´Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia, acompanyada per la delegada de protocol, Ainhoa Gamero.

21/10/2023

Assemblea juntes locals

ASSEMBLEA DE JUNTES LOCALS A PICANYA

La Junta Local de Picanya va ser l’encarregada d’acollir l’Assemblea de Juntes Locals.

Una assemblea presidida per l’alcalde de la localitat, Josep Almenar, junt amb el president de la Junta Local Fallera de Picanya Jorge Padilla. Així com també el president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, la vicepresidenta de RRPP i Juntes Locals, María Jesús Andrés i la delegada i secretària de la mateixa, Marina Sánchez i Amparo Serrano.

A aquesta cita va estar present la Junta Local Fallera de Dénia amb el president, Jaume Bertomeu, i membres de la seua executiva. Junta Central Fallera de Valencia va felicitar a la JLF de Dénia per l´organització i desenvolupament en l´acte d´acomiadament i homenatge a les Falleres Majors de la Comuntiat Valenciana que es va celebrar a Dénia el passat 23 de setembre.

A l´assemblea es va reconfirmar que Dénia organitzarà el torneig de fallers de vaqueta tal i com es va acordar a la passada assemblea de juntes locals.

La pròxima assemblea es farà a la localitat d’Algemesí. Abans va tindre lloc un sopar de germanor on també van estar com a amfitriones les Falleres Majors de Picanya.

20/10/2023

Concurs arros al forn nou camp roig

CONCURS D'ARROS AL FORN FALLA NOU CAMP ROIG

El passat diumenge 15 d´octubre va tindre lloc a la Falla Nou Camp Roig el concurs d´arros al forn a l´espai fester, a tal acte va assistir la Fallera Major de Dénia 2024, Mar Moncho, junt a les components de la cort d´honor gran i infantil.

15/10/2023

Presentació infantil Xativa

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE XÀTIVA

Aquest passat diumenge va tindre lloc al gran teatre de Xàtiva la presentació i exaltació de Vera Langa Suñer, de la Falla Sant Jordi, com a Fallera Major de Xàtiva per a l’exercici 2023-2024 junt a la seua Cort d´Honor.

A aquest acte es va traslladar Candela Marco, Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.

La Junta Local Fallera de Xàtiva vol destacar el compromis amb les entitats socials de la ciutat. Les recaudacions de les entrades per a aquest esdeveniment serán destinades a les associacions AXATEA y ACOFEM 13, les quals realitzen una tasca vital ajudant a persones que ho necesiten de la ciutat.

28/10/2023

Presentacio inf centro

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA CENTRO

Aquest cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu ha assistit a la presentació i exaltació de Marta Rovira Catalá, Fallera Major Infantil de la Falla Centro 2024 junt al seu president, Daniel Ramis.

15/10/2023

Presentació gran Xativa

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE XÀTIVA

Aquest passat dissabte va tindre lloc al gran teatre de Xàtiva la presentació i exaltació de Patricia Giner Montagud, de la Falla Molina Claret, com a Fallera Major de Xàtiva per a l’exercici 2023-2024 junt a la seua Cort d´Honor.

A aquest acte es va traslladar Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.

La Junta Local Fallera de Xàtiva vol destacar el compromis amb les entitats socials de la ciutat. Les recaudacions de les entrades per a aquest esdeveniment serán destinades a les associacions AXATEA y ACOFEM 13, les quals realitzen una tasca vital ajudant a persones que ho necesiten de la ciutat.

14/10/2023

Presentació les roques

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA LES ROQUES

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Natalia Navarro Prieto, Fallera Major de la Falla Les Roques 2024 junt a la seu president, Domingo Fuentes.

13/10/2023

12 Octubre

DIA DE LA HISPANITAT

Aquest passat 12 d´octubre, Dia de la Hispanitat, la Fallera Major Infantil de Dénia 2024, Candela Marco, i Aixa Malonda, Cort d´Honor de la Fallera Major de Dénia, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu, han assistit a la missa en honor a l´excel·lentíssima, Patrona de la Guàrdia Civil, la santíssima Verge del Pilar, a la parròquia Nostra Senyora de l´Assumpció de Dénia.

12/10/2023

blm concurso de dibujo

CONCURS DE DIBUIX INFANTIL

Després dels actes institucionals del día 9 d´octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, va tindre lloc a la Falla Baix la Mar el concurs de dibuix infantil, a tal acte van assistir les Falleres Majors de Dénia 2024, Mar Moncho i Candela Marco, i les seues Corts d´Honor acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

9/10/2023

mocadora

PER SANT DONÍS: LA MOCADORÀ

Aquest diumenge 9 d´octubre, el president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha entregat a les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, i a les seues corts d´honor, el tradicional mocador amb peces de fruita i hortalisses de massapà per Sant Donís, patró dels enamorats valencians.

9/10/2023

acte 9 doctubre

DIA DELS VALENCIANS I LES VALENCIANES

Aquest dilluns 9 d´octubre, les Falleres Majors de Dénia 2024, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a l´acte commemoratiu del 9 d´Octubre organitzat pel M.I Ajuntament de Dénia.

9/10/2023

presentación inf port rotes

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA PORT ROTES

Aquest cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Daniela Turksema Cheli, Fallera Major Infantil de la Falla Port Rotes 2024 junt a la seu president, Nicolás Puerto Pla.

8/10/2023

concurso arroz a banda blm

CONCURS ARRÒS A BANDA BAIX LA MAR

El passat 8 d´octubre va tindre lloc a la Falla Baix la Mar el concurs d´arros a banda al carrer Pont, a tal acte va assistir la Fallera Major de Dénia 2024, Mar Moncho, acompanyada pel secretari general de Junta Local Fallera, Salva Llorens.

8/10/2023

concurso paellas diana

CONCURS PAELLES FALLA DIANA

El passat 8 d´octubre va tindre lloc a la Falla Diana el tradicional concurs de paelles al carrer Pintor Llorens, a tal acte va assistir Alba Moya, Cort d´Honor de la Fallera Major de Dénia, acompanyada pel delegat de comissions, Toni González.

8/10/2023

Presentació darrere del castell 2024

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA DARRERE DEL CASTELL

El passat divendres, la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Ruth Baidal Llobell, Fallera Major de la Falla Darrere del Castell 2024 junt al seu president, Álvaro Guzmán Jaén.

6/10/2023

277

EXPOSICIÓ: L'ART DE LA POSIDÒNIA

El divendres 6 a la vesprada va obrir al públic l’exposició col·lectiva L’art de la posidònia, una proposta que reuneix a la Casa de la Marquesa Valero de Palma (c. Cavallers, 3 – Dénia) creacions d’artistes de Dénia, Eivissa i Cambrils inspirades en la posidònia: peces de ceràmica, joieria, pintura i escultura, expressions artístiques per a «fer veure als altres la importància d’aquesta planta endèmica de la Mediterrània, que dona vida al nostre mar», com va subratllar l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

A aquesta exposició va assistir la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco i María Torres, cort d´honor de la Fallera Major de Dénia 2024, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

6/10/2023

dia policia nacional

LA POLICIA NACIONAL DE DÉNIA CELEBRA EL DIA DEL SEU PATRÓ ELS ÀNGELS CUSTODIS

La Policia Nacional de Dénia ha celebrat el passat dimarts el dia del seu patró els Sants Àngels Custodis. Primer ho va fer amb un acte religiós a l´Església de Sant Antoni i tot seguit, es va celebrar l´Acte Institucional en l´Androna Multiespai.

Les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu, van assistir als esdeveniments organitzats per la Policia Nacional de Dénia.

2/10/2023

premis pepe monforte

PREMIS PEPE MONFORTE I TUDELA

Aquest dissabte, el president de Junta Local Fallera de Dénia, Jaume Bertomeu, ha estat en els premis Pepe Monforte i Tudela, organitzats per la interagrupació de Falles de València on han guardonat a nivell individual a Jose Pascual Ibañez «Pepet» i a nivell col·lectiu a la Mesa de seguiment de la pandèmia, de la qual va formar part la nostra vicepresidenta 2na, Raquel Martín.

30/09/2023

Presentación centro 24

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA CENTRO

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, i la seua Cort d´Honor acompanyada pel president de Junta Local Fallera, ha assistit a la presentació i exaltació de Llanos Ygarza Pérez, Fallera Major de la Falla Centro 2024 junt al seu president, Salvador Gil.

29/09/2023

ELECCIÓN VALENCIA

ELECCIÓ FALLERES MAJORS DE VALENCIA 2024

Les candidates a Fallera Major de València 2024 han omplit la pista del Pavelló de la Font de Sant Lluís de somriures, llàgrimes, i molta alegria en la tradicional desfilada baix l’atenta mirada de totes les persones presents en les graderies.

En aquesta ronda, que ha tingut lloc després de la desfilada de les seves companyes infantils, les candidates han desfilat per sectors una a una, perquè tots els espectadors pugen admirar-les i gaudir dels seus vestits de valencianes i, com no, perquè les seves comissions les animen amb crits, càntics, pancartes, globus i tota classe de «marxandatge» per a donar l’alè necessari a les seues falleres en aquests moments de nervis.

Després que les 73 candidates hagen passat per la pista, és el torn espectacle final de la nit, titulat «Regina del sol», i després, el moment mes important de la nit, el veredicte. Sens dubte una nit plena de nervis i emocions a flor de pell!

25/09/2023

DNA

D*NA 2023

La taula més gran del món ja està preparada!

Dissabte de matí, les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel President de JLF han estat en la inauguració del D*na que es celebra aquest cap de setmana en la Marineta Cassiana.

El D*na és un festival gastronòmic i lúdic amb projecció internacional, el qual està organitzat cada any per l’Ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana amb Quique Dacosta com a portaveu i comissari gastronòmic.

25/09/2023

CUIDART

AMOR A PRIMERA PINTA

La sala cuidArt de l’Hospital de Dénia acull, des del 29 de setembre i fins a mitjan gener, l’exposició «Amor a primera tinta» de l’artista valenciana Marina Puche. Es tracta d’una retrospectiva del seu treball sobre diferents suports, com a intervencions murals, retallades, esbossos, dibuixos o ninots.

Candela, Fallera Major Infantil de Dénia 2024, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, va acompanyar a Marina Puche en la inauguració de l’exposició.

L’artista valenciana es va convertir el mes de març passat en la primera dona responsable del disseny de la falla municipal de València. Sota el títol de “Cardioversió valenciana”, la figura central del monument era un impressionant cor, que representava el motor de la festa fallera i el ressorgir de la ciutat, dos anys després de la pandèmia de COVID-19

25/09/2023

presentación blm inf

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA BAIX LA MAR

Aquest passat diumenge, la Fallera Major Infantil de Dénia, Candela Marco, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Claudia Ramis, Fallera Major Infantil de la Falla Baix la Mar 2024 junt al seu president, Martí Moreno.

24/09/2023

Presentación parispedrera

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA PARIS PEDRERA

Aquest cap de setmana la Fallera Major de Dénia, Mar Moncho, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Rocío Ruiz Salguero, Fallera Major de la Falla Paris Pedrera 2024 junt a la seu president, Pepe Ramos.

22/09/2023

editorial

FOC I FLAMA 2024

Enguany la JLF de Dénia ha arribat a un acord amb Editorial MIC perquè siguen qui realitzen el llibre oficial de les Falles de Dénia, el nostre Música i Foc. Editorial MIC té una llarga trajectòria en la realització de llibres de falles d’altres juntes i en molts organismes oficials per tot l’estat espanyol. Estem segurs que aquesta col·laboració serà molt fructífera per a les dues parts.

21/09/2023

homenatge

DÉNIA ACULL L'ACOMIADAMENT DE LES FALLERES MAJORS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

La ciutat de Dénia acull, aquest dissabte 23 de setembre, l’acomiadament de les falles majors de la Comunitat Valenciana del 2023, un acte que reunirà en la capital de la Marina Alta a 24 juntes locals de la Comunitat Valenciana. 

A les 17:30 està prevista l’arribada de les persones convidades a l’Ajuntament de Dénia, on es celebrarà la recepció oficial. A les 18:30 hores, l’alcalde, Vicent Grimalt, i el regidor de festes, Raul García de la Reina, dirigiran unes paraules de benvinguda a les delegacions. A continuació, es realitzarà la fotografia oficial a les escales de l’Ajuntament. 

Posteriorment, la comitiva desfilarà pels carrers Diana, Marquès de Campo i Temple de Sant Telm fins a l’auditori del Centre Social, on està prevista que a les 20:00 hores comence l’acte d’intercanvi de fotografies que presidiran les falleres majors de València 2023 i les seues corts d’honor, junt amb les falleres majors de Dénia 2023 i les seues corts d’honor. 

Al finalitzar l’acte, es dispararà un espectacle pirotècnic des del solar de l’antic ambulatori. 

La jornada culminarà a l’Androna Multiespai, on les persones convidades gaudiran d’un sopar basat en productes i receptes de la Marina Alta.

20/09/2023

27

EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE GANDIA

Aquest cap de setmana ha tingut lloc al museu faller l´exaltació de Marta Lozano García, com a Fallera Major de Gandia per a l´exercici 2023-2024.

Dies abans va tindre lloc la presentació al saló de plenaris de l´ajuntament de Gandia, en Assemblea de la Federació de Falles de Gandia, on estava l´alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto i la resta de representants polítics, la Junta Local Fallera i com no representants de totes les comissions falleres de Gandia.

A aquest acte es van traslladar Mar Moncho, Fallera Major de Dénia 2024, acompanyada per la Delegada de Junta Local Fallera, Maria José Moll.

16/09/2023

DSC_0947

MAR I CANDELA VIUEN INTENSAMENT LES SEUES PROCLAMACIONS COM A FALLERES MAJORS DE DENIA 2024

Finalitza un intens cap de setmana faller, especialment per a les màximes representants de les falles de Dénia 2024 i les seues corts d’honor. Mar Moncho i Candela Marco, junt amb Aixa, Belén, Gemma, Maria, Aroa, Luna, Naia i Claudia, han celebrat les seues proclamacions en dos dies plens d’emocions i de carinyo. 

Divendres va ser el torn de la fallera major de Dénia 2024, Mar Moncho, en un acte, Mare Nostrum, presentat per la fallera Safir Malonda. Emoció a flor de pell i molta intensitat des del cor per a exaltar a Mar, que va escoltar molt emocionada, en primer lloc, les paraules de l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, amb qui l’uneix una relació molt estreta des de menuda. I sentiments intensos els que va despertar el seu mantenidor, el periodista denier Toni Reig, amb unes paraules d’estima i admiració cap a la fallera major de Dénia 2024. 

En un dia tan important, Mar va estar acompanyada pels representants del món faller de Dénia, a més de les festes germanes de la ciutat, i també pels màxims representants de les festes de Picanya, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Elda, Sogorb, Elx, Jumilla, Sueca, Xàtiva, Torrent, Borriana, la Bellea del Foc d’Alacant, Belén Mora, i la fallera major de València, Laura Mengó. 

El diumenge de matí, la xicalla fallera celebrava la proclamació de Candela Marco com a la seua màxima representant. L’acte “Som” va estar conduït per la fallera major infantil de Dénia 2020-2022, Martina Gimeno, acompanyada sobre l’escenari per la música en directe de Cachorras Band. 

Candela, junt amb la seua cort d’honor, va escoltar atenta les paraules de complicitat de la seua mantenidora, Raquel Alario, fallera major de València 2017. Les infantils va estar acompanyades també pel món faller de Dénia, les festes de Sant Roc i representants de altres pobles de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

15/09/2023

escaparate

COMPTE ENRERE PER A LES PROCLAMACIONS DE LES FALLERES MAJORS DE DENIA 2024 I LES SEUES CORTS D'HONOR

El mon faller compta ja els dies per a que arranque l’exercici faller 2023-2024 amb les presentacions de les falleres majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco, i les seues corts d’honor. 

El divendres 15 de setembre serà el torn de la fallera major de Dénia, en una presentació que es celebrarà a l’auditori del Centre Social de Dénia i que comptarà amb el periodista denier Toni Reig com a mantenidor. 

Enguany,  i com ve sent habitual els darrers anys, la Junta Local Fallera que dirigeix Jaume Bertomeu ha confiat en fallers deniers per a la creació d’aquests importants actes. Serà Jaume Pérez, faller del districte marítim Baix la Mar, l’encarregat de donar forma a l’acte de proclamació de Mar Moncho com a fallera major de Dénia, qui reconeix que “espere aquesta setmana amb molta il·lusió i amb molta gana de viure-la amb la meua cort. Em senc molt feliç i afortunada. De segur que no l’oblidaré mai”.

Entre les persones convidades a l’acte destaquen la fallera major de València, Laura Mengó, i la bellea del foc d’Alacant, Belén Mora, a més de representants de les falles i festes de la Comunitat Valenciana i Murcia. 

El diumenge 17 de setembre celebrarem la proclamació i exaltació de Candela Marco i la seua cort d’honor, a qui dirigirà unes emotives paraules la seua mantenidora, Raquel Alario, fallera major de València 2017. L’acte ha sigut ideat per Sergio Avargues, faller del districte Saladar de Dénia. 

A pocs dies de la seua exaltació com a màxima representant de la xicalla fallera, Candela assegura que “estic molt il·lusionada i amb moltíssimes ganes de viure l’experiència i també un poquet nerviosa, però sobretot amb ganes de viure l’experiència de tota la setmana i la visita del tratge”. 

Junt amb Candela i la seua corts estaran representants de les falles de Dénia, i d’altres municipis de la Comunitat Valenciana, a més de Inés Llavador, bellea del foc infantil d’Alacant 2023. 

Raïm i marró, els seus colors

Com a preàmbul de les presentacions del proper cap de setmana, aquest divendres s’ha inaugurat, a la botiga Choc (C/Diana, Dénia) l’aparador amb les fotos oficials de les falleres majors de Dénia i les seues corts d’honor. 

El muntatge, obra del faller del districte Diana Christian Pellicer, ha descobert un dels secrets millors guardats: els colors de les indumentàries oficials de Mar i Candela. 

La fallera major infantil de Dénia ha optat pel color “raïm”, mentre que la fallera major ha triat el color “marrón pardo”.

11/09/2023

Borriana Carrozas

BATALLA DE FLORS A BURRIANA

Borriana celebra la recta final de les Festes de la Misericòrdia amb la tradicional Batalla de Flores que inunda de confeti i color la localitat. Més tard, per a acomiadar els festejos patronals, tindrà lloc un castell de focs artificials, que suposarà el punt final a base de pólvora a una setmana inoblidable per a tots els veïns.

Les comissions falleres han estat ultimant a contrarellotge tots els preparatius per a celebrar la Batalla de Flores. Una cita en la qual es llançaran milers de quilos de confeti de colors. Un espectacle únic que farà vibrar a veïns, fallers i visitants de Borriana. En aquesta edició, seran 9 comissions falleres les que participaran en el concurs a la millor carrossa elaborada de manera artesanal mitjançant la tècnica del ‘paperet’.

Una laboriosa tradició que consisteix a donar forma a cada ‘paperet’ de seda de colors, pegant un a un amb cola acuradament en l’estructura de les carrosses, amb les mans com a úniques eines. La creativitat i l’enginy marcaran sens dubte la diferència en el disputat concurs en el qual participaran les comissions de les falles Don Bosco, Societat Sant Josep, Societat Cardenal Tarancón, Barri València, Barri la Mercè, Plaça Chicharro, Barri Quarts de Calatrava i la Societat Club 53, Barri La Bosca.

A més d’aquelles que es disputaran alçar la banderola, participaran en la desfilada un total de 18 comissions i 23 carrosses, incloent-hi les dues de les Reines Falleres i les seves Corts, i tres per a delegacions convidades, amb representants d’Alacant, València i Castelló. Cal destacar, que la Batalla de Flores no sols la componen els colors, el confeti i el concurs, també és símbol de fraternitat entre les diferents festes de la Comunitat Valenciana pel que comptarà amb la participació de les màximes representants de les festes d’Alzira, Dénia, Gandia, Sueca, Torrent, Xàtiva, Benicarló, Vall d’Uixó i les capitals Castelló, València i Alacant.

A l’esdeveniment van assistir Candela Marco i Mar Moncho, Falleres Majors de Dénia 2024, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

10/09/2023

entrega dinero fideua

ENTREGA ADHAMA

El passat mes de juliol es va realitzar en el dia del faller la fideuà solidària a favor de l’associació ADAHMA. 

Es va realitzar una fideuà per a un total de 400 persones amb la qual s’ha pogut recaptar la quantitat de 2000€ els quals ahir Mar i Candela, Falleres Majors de Dénia 2024 i Jaume Bertomeu, President de JLF van fer lliurament als membres de l’associació.

Tot això va ser possible gràcies a Paco Arnau qui va realitzar la fideuà.

8/09/2023

Segorbe

PROCLAMACIÓ REINA DE FESTES DE SEGORBE 2024

Aquest passat cap de setmana, es va celebrar a la ciutat de Segorbe la presentació de Valeria Marín, Reina de les Festes de Segorbe 2024, a la qual va estar present Mar Moncho i Candela Marco, Falleres Majors de Dénia 2024 acompanyades pel president de Junta Local Fallera de Dénia, Jaume Bertomeu.

Acte molt emotiu que va tindre lloc al Jardí del Botànic Pau de Segorbe.

26/08/2023

12h

12H FUTBOL FALLER

El passat dissabte 26 d´agost, al poliesportiu de Dénia, va tindre lloc les 12 hores de futbol faller infantil organitzat per la comissió de la Falla Saladar. Les Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Moncho i les seues Corts d´Honor, acompanyades per delegats i delegades de Junta Local Fallera, van estar presents i van poder compartir una estona amb tots els càrrecs que hi estaven presents.

A la nit, les Corts d´Honor de les Falleres Majors de Dénia, van fer entrega dels diferents trofeus a les comissions guanyadores.

26/08/2023

Feria Jumilla

CAVALCADA JUMILLA

Jumilla viu la seua Fira i Festes 2023 en honor a la Verge de l´Assumpció. Divendres passat començaven els dies grans de la localitat amb l’hissat de banderes en el monument del FNF, la inauguració de la Font del Vi i l’escultura Entrellaçats. El dissabte, les Falleres Majors de Dénia 2024, Mar Moncho i Candela Marco, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van participar en la desfilada de Carrosses. Aquesta desfilada recorre els carrers de la ciutat i consisteix en una processó de carrosses decorades amb motius relacionats amb la cultura del vi.

17/08/2023

San Roque

PROCESSÓ SANT ROC

En la vesprada del dimecres 16 d´agost, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu i el delegat de comissions, Toni González, van participar en la processó en honor a Sant roc la qual va recórrer els carrers de la ciutat de Dénia.

16/08/2023

Misa san roque

SANT ROC

Passat dimecres, Dia de Sant Roc, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir a la missa en honor al patró de la ciutat, Sant Roc a l´Esglèsia de l´Assumpció de Dénia.

16/08/2023

Elche Ofrenda

OFRENA ELCHE

El dia 14 de d´agost, Festa Nacional, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i representants de Junta Local Fallera,  van assistir a l´ofrena de flors a la Mare de Dèu de L´Assumpció, on també van participar les comissions de festes de la Federació Gestora de Festejos Populats, de les comissions de festes de la Va unió de Festers del Camp D’Elx, Centre Aragonès, Casa d’Andalusia, Junta Major de Confraries i Germanors i delegacions convidades amb el següent recorregut: Reina Victòria (creui Capità Antonio Mena), Plaza de Baix, Corredora, Pont dels Ortissos, Capità Lagier  i Plaza del Congrés Eucarístic. En finalitzar l’Ofrena, hi va haver festa en els recintes de les comissions de festes.

14/08/2023

Ofrenda jumilla

OFRENA JUMILLA

Com es tradició, a principis del mes d´agost es celebren les tradicionals festes en honor a la Verge de l´Assumpció a la ciutat de Jumilla (Murcia). Per a acompanyar els vendimiadors grans e infantils en l´ofrena a la verge, Dénia ha estat representada per Candela Marco, Fallera Major Infantil de Dénia i María Torres, cort d´honor de la Fallera Major de Dénia, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu.

6/08/2023

Screenshot_20230901_144734_com.instagram.android_edit_113638606487867

PREGÓ MOROS I CRISTIANS

El passat 6 d´agost, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir al pregó a càrrec de Julián Pérez, que donà inici a les festes de moros i cristians de Dénia.

6/08/2023

Ofrena Sant Vicent del Raspeig

OFRENA NUESTRA SEÑORA DEL CARMEN CORONADA A SANT VICENT DEL RASPEIG

Aquest dissabte 22 de juliol, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la recta final de les Fogueres de Sant Vicent.

La jornada del dissabte ha vingut marcada per un gran ús de la Festa sanvicentera, que ha començat amb la Cercavila del Barraquer que ha omplert el centre de la ciutat d’alegria i emoció.

Finalment, entorn de les 21.00 de la nit, ha arrencat la tradicional desfilada d’Ofrena de Flors a Nuestra Senyora del Carmen Coronada. El recorregut ha donat principi al carrer Alacant i ha continuat per Ampla de Castelar i l’avinguda de la Llibertat.

22/07/2023

Carrosses

CARROSSES DÉNIA 2023

La vesprada del dissabte 15 de juliol ha estat testimoni d’una desfilada impressionant de carrosses en el cor de la ciutat de Dénia que ha deixat meravellats a milers de veïns i visitants que s’han congregat per a presenciar el colorit i la creativitat de les 11 comissions falleres que competien per l’anhelada banderola del Primer Premi.


El centre de la ciutat s’ha convertit en un escenari màgic on les carrosses, acuradament decorades i dissenyades, han desfilat al costat de les seues comparses mostrant tota la seua esplendor i despertant l’entusiasme del públic. Els detalls artístics i la dedicació posada en cada element de les creacions han estat evidents en cadascuna de les composicions, reflectint l’esforç i la passió de les comissions falleres. Això sí, una desfilada excessivament aquest llarg.

La competència pel Primer Premi ha estat intensa, ja que totes les comissions han presentat carrosses d’alt nivell artístic i temàtic. El jurat segur ha tingut difícil avaluar l’originalitat, la qualitat estètica i l’impacte visual de cada proposta, tenint en compte l’esforç i la dedicació invertits per les comissions.
No obstant això, al final només una podia alçar-se com a vencedora. Enguany, el jurat ha decidit que la millor carrossa de Dénia ha estat la de la Falla Les Roques. Es tracta d’una creació dels artistes carrossers Antonio Moya i Álex Morla que la seua temàtica responia al lema Gòndola Venice.

La desfilada, que és una de les tradicions anuals més esperades, va comptar amb una àmplia participació tant de veïns com de visitants de fora. Els carrers s’han tornat a omplir d’alegria i emoció mentre les carrosses avançaven, acompanyades de la típica música festiva i l’animació que agregava aquest toc especial a la vetllada.

15/07/2023

Santissima sang

DIA DE LA SANTÍSSIMA SANG

Aquest 12 de juliol, Dia de la Santíssima Sang, a les 12:00h, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la missa en honor a la Santíssima Sang a l’Església de l´Assumpció de Dénia. 

A la vesprada, les Falleres Majors de Dénia i les seues corts d´honor, han participat en la processó que ha recorregut diferents carrers del centre de la ciutat. En aquest dia tan emotiu i important, als districtes fallers per on ha passat la processó, els càrrecs de les comissions han fet ofrena de flors a la imatge de la Santíssima Sang.

12/07/2023

Dia del faller

DIA DEL FALLER

El passat 11 de juliol, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van participar en el minut de silenci per la víctima assassinada a mans de la seua parella. A continuació, va tindre lloc al Carrer Marqués de Campo les tradicionals cucanyes organitzades per les diferents comissions falleres, on els guanyadors arreplegaren el premi a l´acte de la nit. 

De forma anàloga, i a escassos metros, es va celebrar la fideuà solidaria i el concurs de paelles.

Per acabar el dia grans dels fallers i les falleres de la ciutat, es va dur a terme l´acte de nomenament i presentació dels nous càrrecs per a l´exercici 2023-2024 presentat per Pablo Ivars al Carrer La Via de Dénia, així com es van fer entrega dels premis de les cucanyes i es van entregar els tres premis de les paelles guanyadores del concurs.

11/07/2023

Visita Carrozas

VISITA CARROSSES

Aquest passat divendres 7 de juliol, a una setmana de la gran desfilada de carrosses, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, junt amb la seua cort d´Honor, han visitat les naus de l´espai fester on es troben els fallers de les diferents comissions treballant a ple rendiment per acabar les carrosses que lluiran als carrers de Dénia el pròxim dissabte 15. Han estat presents en aquesta visita l´alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el regidor de Festes, Raül García de la Reina i els membres que componen la Junta Local Fallera.

7/07/2023

Fideua solidaria

FIDEUÀ SOLIDARIA

El passat dimecres 5 de juliol, el president de JLF, Jaume Bertomeu va anunciar davant els presents, els detalls de la celebració de la segona fideuà solidària organitzada per Junta Local Fallera Dénia a benefici de l´associació ADAHMA la qual es cuinarà el pròxim dia del Faller, 11 de juliol al Carrer Marqués de Campo..

Tal com ha explicat Bertomeu, “considerem que JLF és la representant del col·lectiu més nombrós de Dénia, i tenim una responsabilitat social de la qual no volem fugir”.

És per això que, en el marc del tradicional concurs de paelles que se celebrarà aquest dia, s´oferiran 400 plats de fideuà i una beguda a un preu de 5 euros per a totes les persones que vulguen col·laborar.

L’associació de la Marina Alta del Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, és una organització sense ànim de lucre que naix de la iniciativa d’un grup de pares i mares amb xiquets/es que pateixen TDAH a la Marina Alta.

Aquesta Associació es constitueix amb l’objectiu d’ajudar a totes les persones que pateixen aquest trastorn, a poder desenvolupar les seues capacitats perquè puguen integrar-se en la societat actual arribant a adquirir les habilitats necessàries que els permeten gaudir d’una vida autònoma i de qualitat.

El TDAH es un Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, provocat per un desequilibri d’alguns dels neurotransmissors del cervell.

Els xiquets/es amb TDAH, té gran dificultat o incapacitat per a parar atenció i concentrar-se a més sol ser molt implosiu/va.

Mitjançant un correcte reconeiximent i tractament precoç d’aquest trastorn i assossorament a les famílies poden evitar-se problemes relacionats amb l’àmbit escolar com fracàs escolar, inadaptació, entre altres.

5/07/2023

Elx

PROCLAMACIÓ REINES I DAMES D'ELX 2023

El Gran Teatre va acollir a última hora de la vesprada del dissabte 1 de juliol la proclamació de les reines i dames de les Festes d’Elx 2023. L’alcalde, Pablo Ruz, acompanyat per la regidora de Festes, Inma Mora, van imposar les bandes a les màximes representants del món fester d´Elx. Després de l´acte van celebrar com cada any un sopar de cabasset dirigit als festers i convidats en el Hort de Baix.

Tots aquests actes que són celebrats per l´entitat festera i en col·laboració amb l´Ajuntament són l´avantsala d´unes festes patronals carregades de novetats per al gaudi de tots el il·licitans i de tots aquells turistes que es vulguin acostar a compartir amb ells la festivitat en honor a la Verge de l´Assumpció.

A tal acte van estar presents les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu.

1/07/2023

tela2

TELES OFICIALS FALLERES MAJORS DE DÉNIA

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho han rebut de les mans de Vives i Marí les teles oficials que lluiran en les seues presentacions i exaltacions els dies 15 i 17 de setembre a l´auditori del Centre Social de Dénia.

Queden poc més de dos mesos per tal de descobrir l´incognita de com seran els vestits oficials de les màximes representants de la festa fallera de Dénia.

24/06/2023

fogueres

FOGUERES D'ALACANT 2023

Durant els dies 21 i 22 de juny, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues corts d’honor van participar a l’ofrena a la Verge del Remei de les Fogueres d’Alacant. Aquest dies els alicantins ofereixen flors a la patrona de la ciutat, és un acte festiu-religiós que forma part de les Fogueres de Sant Joan. Se celebra durant dos dies consecutius per a evitar aglomeracions i té lloc en la plaça enfront de la Concatedral de Sant Nicolás.

Com a curiositat, l´ofrena de flors d´Alacant és la més antiga d´Espanya (data de 1941). Encara que la més destacada i multitudinaria és l´ofrena a la Verge del Pilar a Saragossa, que se celebra des de 1958.

Germanor festera amb el mateix sentiment!

21/06/2023

xerrada roques

XERRADA SOBRE IGUALTAT I DIVERSITAT

El passat diumenge 18 de juny, amb motiu del dia internacional contra la homofòbia, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d´Honor, van assistir a la xerrada que va organitzar la Falla Les Roques sobre igualtat i diversitat.

18/06/2023

Jumilla2

PRESENTACIÓ VENDIMIADORS MAJORS E INFANTILS 2023 DE JUMILLA

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel secretari general de Junta Local Fallera, Salva Llorens, han assistit a l´acte de presentació, al teatre Vico de Jumilla, dels vendimiadors majors e infantils 2023, on els han donat l´enhorabona per representar al col·lectiu en el seu 50 aniversari, a Andrés Jiménez, Ángela Sánchez, Javier López i Lluc Martínez.

17/06/2023

Corpus

CORPUS CHRISTI DÉNIA

Aquest diumenge 11 de juny, Dénia ha estat testimoni del retorn d´una de les seues celebracions religioses més emblemàtiques. El Corpus Christi, una cita arrelada en la història de la ciutat des de l´Edat Mitjana, ha tornat amb la seua grandesa, transformant els carrers en una escenari viu de la nostra cultura perdurable.

A la processó, la qual ha començat a la parròquia de Sant Antoni i ha finalitzat a l´esglesia de l´Assumpció, hi han assistit les Cort d´Honor de les Falleres Majors de Dénia 2024, acompanyades pel vicepresident primer Vicent Ivars i la Delegada de Cort, Marah Gamero.

11/06/2023

Santisima Trinitat

FESTES DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

Aquest primer divendres de juny, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades per membres de Junta Local Fallera, han assistit a l´inici de les festes de la Santíssima Trinitat de Dénia. Festes on els protagonistes són els veïns del carrer que porta el seu nom. Els habitants del carrer Santíssima Trinitat, en el barri de les Roques, són els encarregats de la programació festiva i dels actes al voltant de la imatge.

2/06/2023

Donación de sangre

DONACIÓ DE SANG

El dia 17 de maig, Dia Internacional contra l´Homofòbia, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la xerrada de transfòbia, homofòbia i bifòbia organitzada per la falla Baix la Mar on ha participat la unitat EROS de la Policia Local de Dénia creada per a lluitar contra els delictes d´odi.

24/05/2023

Xerrada sobre transfobia

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA HOMOFÒBIA

El passat 24 de maig, les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir a la donació de sang  organitzada per CaixaPopular on Junta Local Fallera col·labora i on mostrem una vegada més la solidaritat del món faller.

17/05/2023

Procesión mare de deu

PROCESSÓ EN HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS

Com cada segon diumenge de maig, les Falleres Majors de Dénia 2023, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i el vicepresident primer, Antonio Vargas, han participat en la solemne processó a la Mare de Déu dels Desemparats.

14/05/2023

Misa mare de deu

MISSA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS

El diumenge, dins del marc de la festivitat a la Mare de Déu dels Desemparats, les Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Monchó, i les seues corts d´honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir a la missa organitzada per la Cofradia de la Mare de Déu dels Desemparats a la Parròquia de Sant Antoni de Dénia.

14/05/2023

Sanvi 2

GALA D'ELECCIÓ DE LES BELLEAS DEL FOC ADULTA I INFANTIL I DAMES D'HONOR 2023

El passat dissabte 13 de maig, les Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Monchó, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, convidats per la  Federación de Hogueras y Barracas de Sant Vicents del Raspeig, van assistir al solar de Marialice on va tindre lloc la gala de l´elecció de les Belleas del Foc i Dames d´honor 2023.

L´acte va començar amb la participació de les set candidates adultes i sis infantils. En el transcurs de la gala, s´acomiadaven les màximes representants d´un càrrec que va començar el setembre de 2021.

 

13/05/2023

Indumentaria oficial

INDUMENTARIA OFICIAL

Les Falleres Majors de Dénia, Candela Marco i Mar Moncho, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han visitat aquesta setmana les instal·lacions de Vives i Marí per a elegir el color dels seus vestits oficials, que estrenaran al mes de setembre en les seues presentacions.

Mar i Candela van coincidir amb Juan Martí, de Martí Indumentària, empresa encarregada de la indumentària de les màximes representants de les Falles de Dénia 2024.

 

9/05/2023

Convivencia Gandia

CONVIVÈNCIA A GANDIA

Tan sols un dia desprès d’haver sigut elegides Falleres Majors de Dénia 2024, Candela Marco i Mar Moncho, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, han assistit a la convivència organitzada per la Federació de Falles de Gandia.

A Gandia han sigut rebuts pel president de la Federació, Telmo Gadea, i les Falleres Majors 2023, Marta Millet i Maria de Sanfelix, junt amb el alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, als baixos de l’ajuntament.

7/05/2023

Mar i Candela falleres majors de Dénia 2024

MAR MONCHO ROSELLÓ I CANDELA MARCO JIMÉNEZ, FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2024

Emoció a flor de pell en una de les nits més emocionants de l’exercici faller a Dénia: la de conèixer el nom de les màximes representants de la festa per al nou any. I les falleres majors de 2024 ja tenen nom: la xiqueta Candela Marco Jiménez i la senyoreta Mar Moncho Roselló, les dos procedents de la falla Baix la Mar.

La vesprada començava al saló de plens de l’Ajuntament de Dénia, on estaven citats a votar els presidents de les falles de Dénia, un delegat de cada comissió; les falleres majors de Dénia 2023, Aida Gavilà i Noa Dacosta; huit delegats de la Junta Local Fallera i el seu president, Jaume Bertomeu.  

A les 19:30 hores ha començat el recompte dels vots al despatx de l’alcaldia, amb la presència de l’alcalde i president nat de la Junta, Vicent Grimalt; el regidor de festes, Óscar Mengual; el delegat de l’assemblea Pere Roselló; el secretari de la JLF, Salva LLorens, i el president, Jaume Bertomeu. 

Puntuals a la cita, a les 20:00 hores el alcalde ha cridat a la nova fallera major infantil de Dénia, Candela Marco, a qui la cobertura li ha jugat una mala passada i no ha rebut la primera cridada. Finalment, en un segon intent, l’alegria de Candela i els seus familiars i amics inundava el saló de plens, donant pas a un gran aplaudiment. 

Seguidament, Grimalt ha cridat a Mar Moncho per a anunciar-li que és la nova fallera major de Dénia per a 2024. Una emocionadíssima Mar, que pràcticament no podia articular paraula, ha celebrat amb la seua parella, amics i familiars la bona notícia. 

Junt amb Mar i Candela formen les corts d’honor les xiquetes  Claudia Pérez, Aroa Ferrer, Luna Papio i Naia Ivars i les senyoretes Gema Gómez-Rico, Alba Moya, Aixa Malonda i María Torres.

A continuació s’ha celebrat el nomenament i la imposició de bandes de les noves falleres majors i les corts d’honor en un emotiu acte celebrat als baixos de l’Ajuntament de Dénia, on s’han donat cita els càrrecs de les falles de Dénia 2024, familiars, amics i fallers i falleres de totes les comissions de la ciutat.

6/05/2023

Acomiadament

ACOMIADAMENT FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2024 I LES SEUES CORTS D'HONOR

El passat 1 de maig, ha tingut lloc a l´auditori del Centre Social de Dénia, l´acte d´acomiadament de les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues corts d´honor.

L´acte, conduït per la delegada de Junta Local Fallera, Marah Gamero, ha comptat amb unes paraules per part de l´alcalde de la ciutat, així com unes emocionants paraules per part de persones importants en les vides de les nostres regines.

També s´ha fet un xicotet homenatge als artistes fallers, grans i infantils, que enguany han guanyat el primer premi de les falles 2023, i s´ha fet entrega del premi a la millor ofrena de flors a la Falla Baix la Mar patrocinat per Dorian Gray.

1/05/2023

Convivencia

CONVIVÈNCIA JUMILLA (MURCIA)

Aquest cap de setmana, les candidates a Falleres Majors de Dénia 2024, acompanyades pels delegats de l´assemblea, presidents de les comissions  i membres de Junta Local Fallera, han assistit a la convivència que s´ha celebrat a la ciutat de Jumilla, on han pogut conèixer de primera mà les seues tradicions i cultures.

S´ha visitat el museu del vi, recorrent el seu interior, així com la bodega Fermin Gilar, on s´ha fet un xicotet recorregut per les seues àrees de diferents èpoques.

29/04/2023

Candidatas

CANDIDATES A FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2024

El passat divendres va tindre lloc a la Sala Multiespai l’Androna la presentació de les candidates a Fallera Major de Dénia 2024, on es van presentar:

Xiquetes:

-Naia Ivars Morera (Falla Les Roques)

-Candela Marco Jiménez (Falla Baix la Mar)

-Luna Papio Sirerol (Falla Diana)

-Claudia Pérez Irastorza (Falla Port Rotes)

-Aroa Ferrer Moll (Falla Saladar)

Senyoretes:

-Mar Moncho Roselló (Falla Baix la Mar)

-Aixa Malonda Costa (Falla Darrere del Castell)

-Gema Gómez-Rico Mut (Falla Saladar)

-Alba Moya Fernández (Falla Les Roques)

-María Torres Morera (Falla Paris Pedrera)

28/04/2023

jlfdenia

CANDIDATES A FALLERES MAJORS DE DÉNIA 2024

Una vegada finalitzat el termini d’admissió de candidatures per a Falleres Majors de Dénia 2024 (obert del 3 al 14 d’abril de 2023), les xiquetes i senyoretes que opten a aquest càrrecs són:

Candidates a Fallera Major de Dénia 2024:

Srta Aixa Malonda Costa (Falla Darrere del Castell)

Srta Gema Gómez-Rico Mut(Falla Les Roques)

Srta Alba Moya Fernández (Falla Saladar)

Srta Mar Moncho Roselló (Falla Baix la Mar)

Candidates a Fallera Major Infantil de Dénia 2024:

Srta Aroa Ferrer Moll (Falla Saladar)

Srta Candela Marco Jiménez (Falla Baix la Mar)

Srta Claudia Pérez Irastorza (Falla Port Rotes)

Srta Luna Papio Sirerol (Falla Diana)

Srta Naia Ivars Morera (Falla Les Roques)

Tal i com indica el reglament, al no haver-se presentat un mínim d’onze candidates, s’obri ara el període de candidates per a les corts d’honor, que podran presentar les seues candidatures fins el 19 d’abil.

El pròxim 6 de maig es procedirà a la elecció de les Falleres Majors de Dénia 2024 i les seues corts d’honor i el seu nomenament a l’Ajuntament de Dénia.

15/04/2023

V Gala Fallera Sueca

PRESENTACIÓ DE CANDIDATES A FALLERA MAJOR DE DÉNIA 2024

La sala Santy de Cullera va ser el lloc elegit per tal de celebrar aquest passat diumenge 1 d’abril la V Gala Fallera de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Junta Local Fallera de Sueca amb la col·laboració de la delegació de Juntes Locals de JCF de València.

Ales hores 19:30 comencà l’acte amb la recepció de la Fallera Major de València, Laura Mengó i la seua cor d’honor acompanyada pel president de Junta Central Fallera, Pere Fuset i la seua nova directiva.

Després de la recepció al jardí, i la disparada d’un castell de focs d’artifici es va realitzar l’acte protocol·lari en què s’acolli a totes les Juntels Locals d’arreu de la comunitat, així com a una nombrosa representacióde les Falles de Sueca.

En acabar el sopar, Laura Mengó va fer un brindis, juntament als que havien presidit la Gala i en el que va reivindicar la importància de la germanor i la unitat fallera amb l’objectiu de fer de la festa un esdeveniment cada vegada més grandiós.

Fins a Sueca es va desplaçar la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i de membres de l’executiva, així com càrrecs de l’exercici 2022-2023 de les falles de Dénia.

1/04/2023

Ofrenda DENIA

FALLES 2023

En la setmana gran de les festes josefines, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, han tingut una agenda molt concorreguda. Han visitat centres d’educació infantil, la comissaria de la policia local de Dénia, la residència de San Llúcia, el Mercat Municipal i han rebut a turistes i visitants des de l’oficina de turisme.

El divendres va ser un dels dies més emocionants, on es van lliurar des del saló dels plens de l’Ajuntament de la ciutat, els premis a les falles. Al migdia, els més xicotets van ser els protagonistes, i a la nit, va ser el torn dels adults. Aquest dia, la plaça de la Constitució de Dénia va estar de gom a gom, on l’emoció i els sentiments afloraven en tots els cors fallers…

19/03/2023

Primer Premi Secció Especial falles Dénia 2023

LA FALLA CENTRO FA DOBLET EN LES FALLES DE DÉNIA 2023

Per La falla Centro ha aconseguit el doblet, guanyant els primers premis de la secció especial als monuments gran i infantil en l’any del seu 75 aniversari. El monument gran, Venècia sense tu, obra de l’artista Pere Baenas, ha sumat 208 punts del jurat i ha coronat les falles d’especial en Dénia.

El monument infantil, Contes a la valenciana, obra de José Gallego, ha obtingut 252 punts, primer premi de la secció especial de les falles denieres.

En secció primera, la falla Darrere del Castell, amb »La ruta de la seda», obra de Palacio i Serra, ha obtingut el primer premi amb 228 punts…

17/03/2023

WhatsApp Image 2023-03-09 at 10.45.10

LA JUNTA LOCAL FALLERA PLANTA UNA FALLA FETA A MÀ, ARTESANAL I SOSTENIBLE

Entrem en els dies grans de les falles de Dénia, i les onze comissions de la ciutat comencen a traure els ninots al carrer en la setmana de la plantà. Una plantà que enguany serà molt especial per a la Junta Local Fallera, ja que es commemoren 75 anys de la seua fundació, i ho celebren amb un monument especial.

Han sigut els propis membres de la Junta Local els qui han dissenyat i creat des de zero el monument que en pocs dies es plantarà a l’encreuament del carrer Diana amb el carrer La Mar. Durant els darrers mesos han treballat intensament en la seua creació a la nau de l’espai fester, on han desenvolupat els treballs de fusteria.

És la manera que té la Junta Local, presidida per Jaume Bertomeu, de finalitzar les celebracions d’aquest aniversari, amb una falla sostenible que oferirà una cremà neta, que no contamina, gràcies als materials utilizats en la seua creació.

La plantà de la falla de la Junta Local Fallera tindrà lloc el pròxim dia 16 de març, on les falleres maors de Dénia, Aida Gavilà i Noa Dacosta, junt amb les seues corts d’honor i els i les membres de la Junta Local Fallera oferiran xocolata a les persones que els visiten.

14/03/2023

Homenaje futbolistas

EMOTIU HOMENATGE A LES PIONERES DEL FUTBOL FEMENÍ A DÉNIA

Diumenge, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit al Centre Social de Dénia on s’ha dut a terme l’homenatge a les primeres dones futbolistes de la ciutat.

Les dones que integraven el primer equip de futbol femení de la ciutat de Dénia, sorgit a principis dels anys 70 del segle passat, van rebre aquest passat diumenge un homenatge. Va ser un reconeixement ple d’emocions i records als qui »un bon dia, independent de l’època i la pressió social, van dir que anaven a fer allò que volien fer, i ho van fer», tal com va afirmar l’alcalde, Vicent Grimalt.

12/03/2023

Globota Roques

GLOBOTÀ FALLA LES ROQUES

Per finalitzar el cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han assistit a la tradicional globotà organitzada per la falla Les Roques on han explotat més de 2000 globus de colors.

12/03/2023

Valencia ffmm

VISITA A VALÈNCIA

Aquest diumenge, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el regidor de Festes, Óscar Mengual han acudit fins a la plaça de l’ajuntament de València per tal de gaudir de la tradicional mascletà des de l’edifici de Correus, recentment adquirit per la Generalitat Valenciana.

12/03/2023

segway

VISITA ALS DISTRICTES EN SEGWAY

Aquest passat diumenge, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, així com la Cort d’Honor i membres de Junta Local Fallera han fet una visita als diferents districtes fallers amb els patinets i segways patrocinats per l’equip de Dénia Experience.

12/03/2023

Apoyo llibrets

PREMIS PROMOCIÓ DE L'ÚS DEL VALENCIÀ EN EL LLIBRETS

Aquest passat divendres s’ha celebrat al Palau de les Arts de València, l’entrega dels premis a la promoció de l’ús del valencià en els llibrets de les falles. A aquest acte a assistit en nom de l’Ajuntament de Dénia, el regidor de Joventut, Juan Sapena, acompanyat pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, qui ha recolzat la tasca presentada al concurs per les falles Oeste, Saladar i Centro.

10/03/2023

Vehicles oficials

VEHICLES OFICIALS

Aquesta setmana, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han rebut de les mans de l’equip Molls Motors S.l. Dénia els vehicles oficials per a les falles 2023.

10/03/2023

Entrega llibrets falles

FOC I FLAMA 2023

Aquest passat dijus, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han fet entrega del llibre Foc i Flama 2023 als càrrecs de les falles de Dénia des de la seu de Junta Local Fallera.

9/03/2023

Día de la dona

DIA DE LA DONA

El passat dimecres 8 de març, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a l’acte institucional pel dia de la dona organitzada per l’Ajuntament de Dénia a la Plaça del Consell…

8/03/2023

Concierto saladar

CONCERT DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA MUSICAL DE DÉNIA

El passat diumenge, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han assistit al tradicional concert de l’agrupació artística musical de Dénia organitzat per la Falla Saladar.

5/03/2023

Bandera del Oeste

BANDERA DE L'OESTE

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel vicepresident de Junta Local Fallera, Antonio Vargas, han participat en l’acte que la falla Oeste organitza per tal de celebrar el 50 anys de la seua bandera.

A l’acabar l’acte van disparar un castell de focs artificials patrocinat per tots els presidents i falleres majors de la seua història. Tot seguit , van anar a Llunàtics on va tindre lloc l’acte de nomenaments.

4/03/2023

Museo

L'AJUNTAMENT DE DÉNIA PRESENTA EL PROJECTE DE L'ESPAI MUSEU FESTER

El projecte de reforma i habilitació de l’edifici que albergarà l’Espai Museu Fester de la ciutat de s’ha presentat hui en l’Ajuntament de Dénia, amb l’assistencia de l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Festes, Óscar Mengual, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, el regidor de Cultura, Raül García de la Reina, la presidenta de la Federació de Moros i Cristians FEMMICC Dénia, Sonia Pérez, i el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu…

3/03/2023

Donación sangre

DONACIÓ DE SANG

Aquest dimecres 1 de març, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, han assistit a la donació de sang que s’ha dut a terme a la Sala Polivalent de Llunátics, i on han participat fallers i falleres de quasi totes les demarcacions.

27/02/2023

Charla Masculinidades Igualdad (1)

XERRADA ''MASCULINITAT IGUALTAT''

Aquest dilluns, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han assistit a la xerrada impartida pel sociòleg Erik Pescador nomenada »Masculinitat Igualtat», a la biblioteca pública de Dénia.

27/02/2023

Crida 2023

CRIDA 2023 I SOPAR DE GERMANOR

El passat cap de setmana, de mans del pregoner, Juan Céspedes, de la Falla Diana, Dénia va encendre la flama de les Falles 2023, Però no va ser fins que les màximes representants de la ciutat, Noa Dacosta, Fallera Major Infantil i Aida Gavilá, Fallera Major de Dénia, van cridar ben fort a tothom que Dénia, ja està en falles…

25/02/2023

Donación de sangre fallera

LES FALLES FAN UNA CRIDA A LA SOLIDARITAT EN UNA NOVA DONACIÓ DE SANG

Un any més, les falles de Dénia volen ser una plataforma solidària en els dies previs a la festa gran.

El pròxim dimecres , 1 de març, torna la donació de sang fallera, una cita amb la generositat que, durant tot el dia, espera arreplegar un bon nombre d’unitats de sang.

Totes aquelles persones que vulguen participar hauran d’anar a Llunàtics en horari de 9:30 a 13:30 i de 16:45 a 20:30, amb mascareta.

La donació de sang fallera és ja una cita obligada per al col·lectiu fester. L’any passat es van presentar un total de 56 persones, de les quals, 48 van poder fer efectiva la seua donació de sang.

21/02/2023

GALA INFANTIL 2023

GALA INFANTIL

Per finalitzar aquest cap de setmana, s’ha celebrat al Real Club Nàutic de Dénia la Gala Fallera Infantil la qual ha estat conduïda per Yaiza Pérez, on s’ha fet entrega de les recompenses de Junta Local Fallera de Dénia.

En acabar l’acte, tots els xiquets i les xiquetes han pogut gaudir durant una estona del mini disco que se’ls tenia preparada junt amb el berenar i els animadors infantils.

19/02/2023

Visita Residencia

VISITA A LA RESIDÈNCIA SANTA LLÚCIA

Aquest passat diumenge, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, i les seues corts d’honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, i membres de Junta Local Fallera, van fer una visita com es tradició a la residència de la tercera edat de Santa Llúcia a Dénia.

En el marc d’aquesta visita, se’ls va dur un obsequi als interns que hi havia i se’ls va amenitzar una breu estona amb el grup de dolçaina i tabalet que ens acompanyaren fins a la nostra sortida.

19/02/2023

Presentació Llibret Saladar

PRESENTACIÓ LLIBRET FALLA SALADAR

El passat diumenge, la Fallera Major infantil de Dénia, Noa Dacosta i Nerea Gamero, Cort d’Honor de la Fallera Major de Dénia, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Antonio González, van assistir al casal de la Falla Baix la Mar on es va dur terme la presentació del llibret 2023.

19/02/2023

Presentació Llibret Oeste

PRESENTACIÓ LLIBRET FALLA OESTE

El passat diumenge, Laia Miñana i Alma Contrí, Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia, acompanyades per la vicepresidenta segona de Junta Local Fallera, Raquel Martín, van assistir a la plaça del Tenor Cortis on es va dur a terme la presentació del llibret 2023 de la Falla Oeste.

19/02/2023

Presentació Llibret BLM

PRESENTACIÓ LLIBRET FALLA BAIX LA MAR

El passat diumenge, la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá i Paula Pastor, Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir al casal de la Falla Baix la Mar on es va dur terme la presentació del llibret 2023.

19/02/2023

Exposició del Ninot

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DEL NINOT

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el regidor de Festes, Óscar Mengual i el faller i la fallera exemplar, van inaugurar l’exposició del Ninot 2023 ubicada a la Casa de la Marquesa Valero de Palma.

A aquest esdeveniment també van estar convidats els càrrecs grans i infantils de totes les comissions falleres de la ciutat.

Tot seguit, es va dur a terme al Real Club Nàutic de Dénia el tradicional sopar de gala, on es van fer entrega de les recompenses de Junta Central Fallera de Dénia.

Per finalitzar, l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt , va fer entrega dels quadres distintius a Juanjo Guntiñas, de la Falla Port Rotes, Faller Exemplar 2023 i a Yolanda Costa, de la falla Darrere del Castell, Fallera Exemplar 2023.

17/02/2023

Visita de casales

VISITA CASALS I BÀNDOLS FALLERS

El passat divendres i dissabte, a Dénia ja es van sentir les ganes de Falles, doncs se celebraren les tradicionals visites als casals fallers de la ciutat i es portà a terme els diferents bàndols per part de membres de les comissions falleres.

A aquest esdeveniment hi va estar present l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el regidor de Festes, Óscar Mengual, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, el president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, membres de JLF, càrrecs 2023 i fallers i falleres de Dénia.

10/02/2023

Gala Centro

GALA FALLA CENTRO

El passat dissabte a la nit, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la Gala del 75 aniversari de la Falla Centro on s’ha fet un recorregut per la història d’aquesta falla.

4/02/2023

FIDEUA SOLIDAROA

FIDEUA SOLIDÀRIA

Aquest cap de setmana, les Falleres Majors de Dénia, Noa Dacosta i Aida Gavilá, acompanyades pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Toni González, han fet entrega dels diners que es van recaptar per a APAD (Associació Protectora d’Animals de Dénia) de la fideuà solidària celebrada el passat 12 de juliol (Dia dels Fallers i Falleres).

4/01/2023

Presentació Camp Roig 2023

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LES FALLERES MAJORS DE LA FALLA CAMP ROIG

Acabem amb les presentacions falleres, per això, aquest cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Noa Dacosta i la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, han assistit a la presentació i exaltació d’Ainara Cucarella Ginestar, Fallera Major Infantil i Raquel Piera, Fallera Major de la Falla Camp Roig junt al seu president , Antonio Sansano

3/02/2023

ACOMIADAMENT FFMM COM VALENCIANA

DÉNIA SERÀ LA SEU DE L'ACOMIADAMENT A LES FALLERES MAJORS DE LA COMUNITAT VALENCIANA EL PRÒXIM MES DE SETEMBRE

Dénia acollirà, el pròxim dissabte 23 de setembre, l’acomiadament de les falleres majors de la Comunitat Valenciana 2023. Així es va acordar el dijous per la nit de l’Assemblea de Juntes Locals Falleres de la Comunitat Valenciana que es va celebrar a Cullera.

Es tracta d’un dels esdeveniment fallers més multitudinaris que es celebren al llarg d l’any, on es reuniran membres de juntes locals dels pobles de tota la Comunitat Valenciana, a més de la Junta Central Fallera de València, encapçalada per les seues falleres majors del 2023.

El president de la Junta Local Fallera de Dénia, Jaume Bertomeu, junt amb altres membres de l’entitat, va presentar la proposta davant la resta de localitats , que van coincidir en la idoneïtat de que aquesta cita es celebre a Dénia com a colofó del 75 aniversari de la Junta Local Fallera.

Durant els pròxims mesos es donaran a conèixer els detalls del programa d’actes, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Dénia. Aethma i diferents empreses locals.

2/02/2023

cartel-de-fallas-denia-2023

CARTELL DE FALLES 2023

L’artista faller Enric Ginestar, autor del cartell de les falles de Dénia 2023.

Enric Ginestar ha sigut el creador de la imatge de les falles de Dénia de 2023, una imatge en la que predomina el paisatge de Dénia, amb el castell com a protagonista, i una flama sobre fons blanc.

L’artista denier, guanyador durant dos anys consequtius del premi al Ninot Indultat Infantil de les falles de València, s’ha mostrat molt orgullós de la confiança dipositada en el seu treball. Les falleres majors de Dénia, Aida Gavilá i Noa Dacosta, van ser les primeres en conèixer la proposta de Ginestar que representarà a les felles de Dénia d’enguany.

29/01/2023

FALLER EXEMPLAR DARRERE DEL CASTELL

FALLER EXEMPLAR DARRERE DEL CASTELL

Aquest passat dissabte, la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, va assistir a l’acte de nomenament com a Faller Exemplar de la Falla Darrere del Castell, a Miguel Ángel Gómez, acte que va tindre lloc a la Sala Multiespai l’Androna.

28/01/2023

HOMENATGE ORGANITZAT PER LA FALLA PORT ROTES

HOMENATGE ORGANITZAT PER LA FALLA PORT ROTES

El passat dissabte, les Falleres Majors de Dénia, Aida Gavilá i Noa Dacosta, acompanyades pel president de Junta Local Fallera Dénia, Jaume Bertomeu, van assistir a l’acte d’homenatge que la Falla Port Rotes va organitzar a Pepe »El Pegolí», Diego Mena i Jaime Gavilà a la Sala Multiespai l’Androna, tres referents de la nostra ciutat en concret, del món de la gastronomia.

Tot seguit, es va dur a terme la presentació dels esbossos de les falles 2023 amb la presència dels seus artistes, Vicent Gayà per al monument infantil i Josue Román per al monument gran.

28/01/2023

centro

DOCUMENTAL 75 ANIVERSARI FALLA CENTRO

Aquest passat divendres, les Falleres Majors de Dénia, Aida Gavilá i Noa Dacosta, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van assistir a la presentació del documental pel 75 aniversari organitzat per la Falla Centro al Centre Social de Dénia.

Seguidament, es va dur a terme un vi d’honor junt amb la presidenta de la Fundació Centro, Maria Giménez.

27/01/2023

Presentació concert benèfic JLF

LA JUNTA LOCAL FALLERA ORGANITZA UN CONCERT BENÈFIC EN FAVOR DE L'ASSOCIACIÓ CEREBRUM

El diumenge, 5 de febrer, l’Agrupació Artística Musical de Dénia oferirà un concert benèfic en favor de l’associació deniera Cerebrum. Es tracta d’una acció impulsada per la Junta Local Falera, que com cada any destina els beneficis a una entitat de la comarca per tal d’ajudar els seus usuaris…

21/01/2023

Presentació Port Rotes 2023

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA PORT ROTES

Aquest cap de setmana, la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, acompanyada pel delegat de comissions de Junta Local Fallera, Antonio González, ha assistit a la presentació i exaltació de Olaya Andrade, Fallera Major de la Falla Port Rotes 2023, junt al seu president, Luis Catena Molina.

20/01/2023

Presentació inf Centro

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA CENTRO

Aquest cap de setmana, la Fallera Major Infantil de Dénia, Noa Dacosta, i la seua cort d’honor, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Vera Sanchís Ortíz, Fallera Major Infantil de la Falla Centro 2023 junt al seu president, Pepe Reig Sala.

15/01/2023

NP Juan Céspedes

EL FALLER DENIER JUAN CÉSPEDES SERÀ EL PREGONER DE LES FALLES 2023

Les falles de Dénia del 2023 ja tenen pregoner. L’encarregat d’aquesta tasca serà el faller Juan Céspedes i Garrido, tal i com ha anunciat aquest dissabte el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu. L’anunci s’ha realitzat en la inauguració dels Jocs Fallers d’aquest exercici…

14/01/2023

Jocs Fallers

JOCS FALLERS

A la vesprada del passat dissabte, les Falleres Majors de Dénia, Aida Gavilá i Noa Dacosta, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, van donar per inaugurats els tradicionals Jocs Fallers 2023, que es disputaran en una única jornada.

La Sala Polivalent de Llunàtics ha estat el lloc triat per a acollir les partides de parxís, cau, dominó, dards, xinxó, entre altres disciplines. Allí es van donar cita els càrrecs 2023 i la directiva de la Junta Local Fallera per a donar principi a aquests jocs, que reuneixen fallers i falleres com a preludi dels actes grans de les falles.

14/01/2023

Presentació París Pedrera

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DE LA FALLA PARIS PEDRERA

Aquest cap de setmana, la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Alba Sánchez Mallorquín, Fallera Major de la Falla Paris Pedrera 2023, junt al seu president, Casildo González-Albo García Abadillo.

13/01/2023

Presentació Port Rotes infantil

PRESENTACIÓ I EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE LA FALLA PORT ROTES

Retornem amb lespresentacions després de les festes nadalenques, aquets cap de setmana la Fallera Major Infantil de Dénia, Noa Dacosta, acompanyada pel president de Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, ha assistit a la presentació i exaltació de Claudia Pérez, Fallera Major Infantil de la Falla Port Rotes 2023 junt al seu president, Nacho Pasarón.

08/01/2023

Felicitación navidad

FELICITACIÓ DE NADAL!

23/12/2022