L'AJUNTAMENT DE DÉNIA PRESENTA EL PROJECTE
DE L'ESPAI MUSEU FESTER

El projecte de reforma i habilitació de l’edifici que albergarà l’Espai Museu Fester de la ciutat de s’ha presentat hui en l’Ajuntament de Dénia, amb l’assistència de l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Festes, Óscar Mengual, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, el regidor de Cultura, Raül García de la Reina, la presidenta de la Federació de Moros i Cristians FEMMICC Dénia, Sonia Pérez, i el president de la Junta Local Fallera, Jaime Bertomeu.

L’Espai Museu Fester se situarà en les instal·lacions que ara ocupa aulari d’infantil del Pou de la Muntanya en l’avinguda d’Alacant. És un edifici amb dues plantes d’uns 280 metres quadrats cadascuna. En la planta baixa es preveu la creació d’una àmplia sala de 177 metres quadrats, que es convertirà en un museu de la festa compartit per les falles i els moros i cristians, lavabos i espai per a magatzematge. Per a disposar d’aqueix espai diàfan, l’entrada a l’edifici s’ha reubicat a un lateral de la façana, on s’instal·larà també un ascensor i l’escala que condueix a la primera planta.

En aquest pis superior hi ha projectats una sala de reunions d’uns 87 metres quadrats, amb aforament per a 72 persones, una sala d’usos múltiples, dos despatxos –per a la Junta Local Fallera i la FEMMICC-, lavabos i magatzematge.

El pressupost de l’actuació ascendeix a 631.000 euros, que l’Ajuntament de Dénia destinarà del romanent de tresoreria de l’any 2023, segons ha indicat la regidora Ripoll.

L’edil ha afegit que el projecte es licitarà en breu i també ha matisat que l’inici de les obres està condicionat al trasllat de l’alumnat del cicle d’infantil, actualment situat en El Rodat, al nou aulari que s’està construint en el col·legi Pou de la Muntanya. Ripoll ha afegit que, malgrat que les obres porten retard, es farà el possible perquè el nou aulari estiga operatiu a l’inici del nou curs. En aquest cas, començarien les obres de l’Espai Museu Fester al setembre o octubre d’enguany i podrien estar finalitzades a principis de 2024. Després es necessitaran uns mesos per a la museïtzació de l’espai abans que òbriga les portes al públic a la fi del pròxim any.

La presidenta de la FEMMICC i el president de la Junta Local Fallera han expressat la seua satisfacció amb el projecte, una infraestructura que porten anys esperant i que s’han mostrat contents de compartir.

L’alcalde, Vicent Grimalt, els ha agraït la seua implicació i ha destacat que no sols disposaran de l’edifici, sinó també de l’espai que l’envolta que, per les seues dimensions, permetrà realitzar actes a l’aire lliure.

 

El regidor de Festes, Óscar Mengual, ha destacat que l’Espai Museu Fester és un treball coral, coordinat i constant, en el qual han estat implicats des del principi, tant en la determinació de la seua ubicació com en el projecte que hui s’ha presentat, la FEMMICC i la Junta Local Fallera.