LES FALLES DE DÉNIA VOTARAN QUAN ES CELEBREN LES FESTES EL 29 DE JUNY

Les falles de Dénia han acordat, aquest dimarts per la nit, votar la pròxima celebració de la festa el dilluns 28 de juny, dia en el que està programada l’assemblea ordinària del mes de juny

L’anunci s’ha realitzat durant la reunió informativa convocada per la Junta Local Fallera amb l’objectiu d’informar als representants de les comissions falleres de l’estat actual de les restriccions sanitàries que envolten a la festa i de les possibles ajudes econòmiques que es rebria en cas de plantar monuments al segon semestre de 2021. 

Salvador Domènech, president de la Federació de Falles de Borriana, membre de la Mesa de Seguiment de les Falles i metge de professió, ha explicat què “es poden fer falles segures en temps de Covid, però no seran com les que coneixíem”. Domènech ha detallat com serien els actes tradicionals del programa de falles a partir de l’1 de setembre, com ara l’ofrena, en la que caldria establir un aforament d’assistents, o la cremà, en la que es tancaria el perímetre de la falla per tal de respectar tant l’aforament com la distància. En quant a l’ús dels casals,  es regirien per les mateixes mesures que la hostaleria. Domènech, que ha contestat les preguntes dels assistents, ha defensat que “el més primordial és salvar les comissions”.

Per la seua part, el president Jaume Bertomeu ha detallat el repartiment de les subvencions, tan de l’Ajuntament de Dénia, com de la Diputació d’Alacant, en cas de que finalment es planten falles en 2021. Bertomeu, que aposta per celebrar les falles en 2021, ha explicat que és necessari que les falles de Dénia es posen en marxa des de ja per a reactivar la seua economia, tornar la il·lusió al col·lectiu faller, i col·laborar al mateix temps amb l’economia del municipi.  

La Junta Local Fallera s’abstindrà en la votació 

Al finalitzar la seua intervenció, i deixant clara la postura de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu ha anunciat que s’abstindran el dia de la votació, deixant en mans de les onze comissions falleres la data de celebració de les falles a Dénia. 

D’esta manera, cada falla comptarà amb dos vots i la Junta Local Fallera renuncia als set vots als que té dret segons marca el reglament faller de Dénia.